• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

5 inspirerende ideeën voor het aanleggen van tuinverlichting

Tuinverlichting is niet alleen functioneel, maar kan ook een geweldige manier zijn om de schoonheid van een tuin te laten zien en om een warme sfeer te creëren. Of u nu een gezellige zithoek wilt verlichten of juist een sprookjesachtige sfeer wilt creëren: er zijn talloze manieren om tuinverlichting creatief aan te leggen. In dit artikel delen we graag onze vijf inspirerende ideeën om een tuin op te laten lichten en een betoverende sfeer te creëren. Als hoveniersbedrijf in Dordrecht hebben we al menig tuin een prachtig lichtplan gegeven. Lees mee met onze tuinverlichting tips!

1.      Padverlichting

Het verlichten van een toegangspad is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor een warm welkom voor gasten. Plaats voor padverlichting lage lampen langs de tuinpaden om een uitnodigende entree te creëren. U kunt kiezen voor moderne roestvrijstalen lantaarns of juist voor rustieke lantaarnpalen, afhankelijk van de stijl van de tuin.

2.      Kenmerken uitlichten met spotlights

Spotlights kunnen specifieke kenmerken in een tuin benadrukken. Richt bijvoorbeeld spots op bomen, standbeelden, waterpartijen of andere opvallende elementen. Hierdoor ontstaat een prachtig spel van licht en schaduw, waardoor de tuin, uiteraard vooral ’s avonds, een magische uitstraling krijgt. Verstelbare spotlights bieden flexibiliteit, zodat u de focus kunt verleggen wanneer dat nodig is.

3.      Lichtslingers voor een feestelijk gevoel

Lichtslingers zijn een must voor feestelijke gelegenheden, maar ook daarbuiten kunnen ze het schitterend doen in een tuin. Hang ze langs het terras, de pergola of tussen bomen voor een charmante en knusse sfeer. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor warm witte LED-lampen. Deze geven namelijk een zachtere uitstraling. Lichtslingers zijn een eenvoudige maar effectieve manier om de tuin een speelse en uitnodigende ambiance te geven.

4.      Verlichte plantenbakken

Verlichte plantenbakken zijn voorzien van moderne ingebouwde LED-verlichting, waardoor zowel de plant in de bak als de omliggende ruimte sfeervol worden verlicht. Dat zorgt voor een mooie, eigentijdse uitstraling en is een perfecte manier om groen in de schijnwerpers te zetten, zelfs als het donker is.

5.      Waterdichte LED-verlichting in de vijver

Heeft u het geluk om een vijver in de tuin te hebben? Voeg daar een vleugje magie aan toe door te kiezen voor waterdichte LED-verlichting in de vijver. Deze kunt u in het water plaatsen waardoor het water met een zachte gloed verlicht wordt. Dat maakt van de vijver een centraal punt in de tuin zo gauw de zon onder gaat.

Tips tuinverlichting aanleggen

Met deze vijf inspirerende tips voor tuinverlichting kunt u de buitenruimte transformeren in een prachtige, verlichtte oase. Of u kiest voor subtiele padverlichting, krachtige spotlights of speelse lichtslingers, het aanleggen van tuinverlichting biedt genoeg mogelijkheden om de schoonheid van uw tuin tot leven te brengen. Experimenteer met verschillende stijlen en ontdek hoe creatieve tuinverlichting de buitenruimte kan veranderen, zelfs als de zon ondergaat.

 

Wij kunnen u uiteraard helpen met een lichtplan voor uw tuin als u twijfelt waar u het beste kunt beginnen. Neem voor vrijblijvend advies eens contact met ons op. Wij helpen u graag! 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--