• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Op zoek naar strakke moderne tuin ideeën? 7 voorbeelden

 

Moderne tuinen worden gekenmerkt door eigentijdse ontwerpen met een duidelijke structuur en een rustige natuurlijke uitstraling. Toch is het moeilijk om te spreken over dé moderne tuin. Waar de één kiest voor een groot terras, gaat een ander misschien voor een strak gazon of een grote vijver. Zoveel mensen, zoveel smaken. Toch kan het allemaal in een moderne tuin. Wij zetten 7 inspirerende voorbeelden van moderne tuinen op een rij.

 

1.    Moderne loungetuin

Na een drukke werkdag of met vrienden is het heerlijk relaxen in een moderne loungetuin voorzien van een riante loungebank, luxe ligstoelen of een fijne zithoek met grote vierkante kussens. Kies bij voorkeur voor strakke lijnen, rustige kleuren en onderhoudsarme materialen. Een hovenier kan u adviseren over het ontwerp en de beplanting.

 

2.    Moderne mediterrane tuin 

Wie wil nu niet dat heerlijke vakantiegevoel uit Zuid-Frankrijk, Spanje of Italië naar de eigen tuin brengen? Kleurige bloemen, muurtjes van natuursteen, terracottapotten, houten tuinmeubelen en slanke hoge planten versterken de mediterrane sfeer. Ziet u zichzelf al zitten met een goed glas wijn genietend van de rijkelijk bloeiende lavendel of Bougainville?

 

3.   Moderne Aziatische tuin

De Aziatische of Japanse tuin wordt steeds populairder en dat is niet zo gek, want ze stralen rust en ruimte uit. Het is een plek om even te ontsnappen uit de hectiek van het dagelijks leven. Deze tuinen hebben strakke lijnen en een duidelijke begrenzing tussen stenen, gras en begroeiing. De beplanting wordt vaak laag gehouden zodat er overzicht is. Ook water, bijvoorbeeld in de vorm van een vijver, speelt een belangrijke rol in de Aziatische tuin.

 

 

4.    De onderhoudsvriendelijke moderne tuin

De moderne tuin staat voor ontspanning, rust, ruimte en sfeer. Deze tuinen moeten daarom eenvoudig te onderhouden zijn. Er wordt daarom vaak gewerkt met kwaliteitsproducten en duurzame materialen. Om de beplanting mooi te houden kiezen veel mensen bovendien voor tuinonderhoud op maat.

 

5.    Verschillende niveaus in een moderne tuin

Een tuin met hoogteverschillen is een prima basis voor een moderne tuin. Werk met trappetjes en strakke niveaus. Dit geeft een heel andere dimensie aan uw tuin en creëert verschillende leefruimtes. Geef ieder niveau een andere sfeer door met verschillende soorten beplanting, diverse materialen en bijvoorbeeld waterelementen te werken.

6.    Tegels, grind en hout in een moderne tuin

 In een moderne tuin komen we vaak combinaties van verschillende materialen tegen. Bijvoorbeeld houten vlonders en grote tegels gecombineerd met prachtige grindpaden. Het contrast tussen de materialen, stijlen en kleuren geeft de moderne tuin een elegante uitstraling die helemaal van nu is. 

 

 

7.    Moderne moestuin

 Een andere trend die aan een opmars bezig is, is de moderne moestuin. Niet alleen staat het leuk, zo’n hoekje met zelf gekweekte groenten, fruit en kruiden, het is ook nog eens heel duurzaam en lekker. Zet de moestuinplantjes eens in verhoogde bloembakken voor een mooi strak effect. Of wat dacht u van een verticale moestuin? Er zijn allerlei systemen op de markt waarmee een prachtige kruidenmuur gecreëerd kan worden.

 

 

Ziet u zichzelf al zitten in uw eigen moderne tuin, maar heeft u geen groene vingers? Of kunt u wel wat advies gebruiken? Wij zijn u graag van dienst! Neem gerust eens contact met ons op om te horen wat wij voor u kunnen betekenen.

 

 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--