• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daktuinen

Daktuinen

Het aanleggen van een daktuin is gecompliceerder dan het aanleggen van een tuin op de begane grond. Gelukkig zijn de professionele hoveniers van Baan Hofman klaar voor het aanleggen van uw daktuin. Gaat u voor een groen dak of een beloopbare daktuin?

Verschillende soorten daktuinen

Daken met groenbedekking worden vaak allemaal onder de noemer ‘daktuin’ geschoven. Echter is er een groot verschil tussen een groen sedumdak waar niet op gelopen kan worden en een daktuin met hoge begroeiing, bestrating en tuinmeubilair. Een daktuin waar geen mensen overheen lopen, wordt ook wel een extensieve daktuin genoemd. Wanneer u een tuin op het dak wilt aanleggen die vergelijkbaar is met een tuin op de begane grond wordt de term intensieve daktuin gebruikt. Hoewel een extensieve daktuin aanleggen minder arbeid en tuinonderhoud vereist, kiest men steeds vaker voor een intensieve daktuin.

Voordelen van een daktuin

De daktuin wordt steeds populairder en met een goede reden! Woningen met balkon en/of dakterras bieden in principe de ruimte voor het aanleggen van een daktuin. Op deze manier wordt de buitenruimte slim gebruikt en kunt u ook zonder tuin op de begane grond van de natuur genieten. Daktuinen creëren veel sfeer in de stad. Een daktuin aanleggen heeft ook voordelen voor het milieu. Zo zorgt een daktuin voor de natuurlijke isolatie van gebouwen en heeft een geluiddempend effect. De planten in de tuin slaan CO2 uit de stad op en geven hier zuurstof voor terug. Dat is pas stijlvol van nature.

Belangrijke zaken voor het aanleggen van een daktuin

Het aanleggen van een daktuin wordt door een professionele partij gedaan. Een dak moet tevens aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de aanleg van een daktuin. Hiervoor moeten ook vergunningen aangevraagd worden. De tuinarchitectuur voor een daktuin is significant anders dan het ontwerp van een normale tuin. Bij het aanleggen van daktuinen houden onze professionele hoveniers bijvoorbeeld rekening met drainagelagen en waterafvoersystemen. Wij geven daarnaast advies over welke planten geschikt zijn voor in uw daktuin. Wanneer er bijvoorbeeld veel wind staat, kunt u beter een daktuin aanleggen met vaste planten, lage begroeiing en struiken die weinig wortelruimte nodig hebben.

Uw daktuin laten aanleggen door onze professionele hoveniers? Neem contact op

Gebaseerd op uw wensen en behoeften maken we samen een ontwerp voor uw daktuin. Heeft u reeds een bestaande daktuin en wilt u delen van deze daktuin renoveren of uw daktuin winterklaar maken? Ook daar kunnen we u bij helpen. Wij maken daktuinen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Zo toveren onze gediplomeerde hoveniers het dak van het bedrijfspand om tot een ware loungetuin waar werknemers tot rust kunnen komen. Heeft u vragen over de aanleg van een daktuin, de mogelijkheden van groen op het dak of bent u op zoek naar een partij om periodiek daktuin onderhoud uit te voeren? Neem gerust contact op met Baan Hofman.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--