• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

3 voorbeelden voor een onderhoudsvrije tuin!

Heeft u een tuin die fraai is ontworpen en aangelegd door een tuinarchitect, maar valt het onderhoud u tegen? Denk dan eens na over een onderhoudsvrije tuin. Die is nog steeds fraai ontworpen en aangelegd, maar zadelt u niet op met uren snoeien, onkruid wieden en ingewikkelde verzorgingstechnieken van exotische planten. Een onderhoudsvrije tuin betekent gelukkig niet dat het saai en betegeld moet zijn. Wel dat het voor u gemakkelijk genieten wordt deze zomer. Deze 3 voorbeelden van een onderhoudsvrije tuin bieden u vast wat inspiratie voor uw eigen tuin.

1. Gebruik verhoogde borders

Natuurlijk zit u niet te wachten op een strak ingeklinkerde tuin, maar liever ligt u ook niet elke week een paar uur op uw knieën om alle onkruid te verwijderen. Het gebruik van verhoogde borders lost dit probleem op. Door borders op te treken uit mooie stenen, krijgt uw tuin een mooie uitstraling. De borders nemen een flinke ruimte in, maar het onkruid dat er nog in groeit kunt u gemakkelijk verwijderen. Gelukkig zal de hoeveelheid onkruid beperkt blijven, want de border is in feite een grote plantenbak die los staat van de bodem in uw tuin. Dat scheelt een hoop!

2. Kies voor verticaal groen

Wanneer u niet houdt van tuinieren of er simpelweg niet voldoende tijd voor heeft, is de verticale tuin misschien een uitkomst voor u. Ook wanneer u beperkte ruimte heeft en houdt van lekker buitenzitten, is dit de ideale oplossing. U kunt een flink terras aanleggen en toch een groene tuin hebben. Hoe? Door de schutting of andere erfafscheiding te bekleden. Dat kan met de traditionele klimop, maar ook rozen of druivenranken maken iets moois van uw tuin. Het enige dat u hoeft te doen is af en toe water geven, misschien eens een tak wegsnoeien die de verkeerde kant op groeit en verder vooral heel erg genieten van uw verticale tuin.

3.  Combineer bodembedekkers met ‘makkelijke’ planten

Wist u dat de lavendel, margriet en vlinderstruik weinig onderhoud nodig hebben? Minimaal snoeien en af en toe water geven zijn vaak voldoende. Als u deze makkelijke beplanting combineert met bodembedekkers, heeft u een tuin die voorzien is van de nodige variatie aan planten terwijl u weinig onderhoud hoeft te plegen. Dankzij de bodembedekkers beperkt u de tijd die u kwijt bent aan onkruid wieden en door makkelijke planten te kiezen die een mooie bloei hebben, brengt u toch kleur in uw tuin. Makkelijker kan haast niet!

Zou u ook wel een onderhoudsvrije tuin willen, maar heeft u geen idee waar te beginnen met plannen maken? Neem eens contact op, dan maken we er samen iets moois van.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--