• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Een landelijke tuin; wij geven 3x inspiratie

Kozen we de afgelopen jaren vaak voor strakke designs, in 2019 is de landelijke tuin weer helemaal hip. Maar wat is dat eigenlijk een landelijk tuin? Hieronder verstaan we een speelse tuin die moeiteloos opgaat in de omgeving. Over het algemeen zien we in deze tuinen veel organische en natuurlijke vormen, die een landelijke sfeer uitstralen. Het is een tuin om in te genieten, te tuinieren en te leven. Een landelijke tuin kent vaak hoogteverschillen, meerdere zitjes en diverse bloem- en plantensoorten. Ook zult u er vaak een vijver over andere waterpartij in aantreffen. Wilt u zelf graag een landelijke tuin creëren? Doet u dan vast inspiratie op met onderstaande tips.

1. Maak handig gebruik van de omgeving

Zeker als u in een landelijk of waterrijk gebied woont, is het aan te bevelen om de tuin als het ware aan te laten sluiten op de omgeving. Pas het ontwerp dus aan op het omliggende land en op uw uitzicht. Geen kaarsrechte heggen, maar lage haagjes die speels zijn aangebracht op de erfgrens. Heeft u een weids uitzicht? Probeer de zichtlijnen dan in stand te houden, zodat uw tuin lijkt op te gaan in de omgeving. Hierdoor lijkt de tuin veel groter dan dat deze in werkelijkheid is.

2.  Kies de juiste beplanting voor een landelijke tuin

Welke bloemen, planten en bomen horen thuis in een landelijke tuin? In ieder geval geen planten die in de vorm van een bol of ovaal geknipt zijn. Hier is soms verwarring over, maar deze horen echt niet thuis in een landelijke tuin. Kies liever voor wilderige planten zoals klimrozen en vlinderstruiken. Ook fruitbomen en berkenbomen passen perfect in een landelijke omgeving. Geen groene vingers? Dan doet u er verstandig aan om een professional in de hand te nemen die kan zorg dragen voor de juiste boomverzorging.

3. Leg een natuurlijke vijver aan

Iets wat in uw landelijke tuin eigenlijk niet mag ontbreken, is een vijver of een andere natuurlijke waterpartij. Water heeft een ontspannende werking waardoor u nog vaker in uw tuin zult willen vertoeven. Kiest u voor een vijver? Kies dan voor een natuurlijke vijver waarin vissen en andere zoetwaterdieren graag willen leven. Voor een landelijk effect kun je ook kiezen voor een plantenvijver, een natuurlijk waterornament of een beekje. Wilt u de tuin nog origineler maken en kunt u wel tegen enig geluidsoverlast? Leg dan, indien toegestaan, een heuse kikkerpoel aan. Kikkers leven graag in redelijk ondiep, stilstaand water met lage oevers. Voor echte natuurliefhebbers is een dergelijke poel natuurlijk een geweldige toevoeging aan de landelijke tuin.

 

Wilt u graag een landelijke tuin realiseren bij uw woning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden!


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--