• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

3 redenen waarom tuinonderhoud zo belangrijk is!

Iedereen met een tuin weet het, als er geen onderhoud wordt gepleegd, wordt het binnen de kortste keren een enorme wildernis. Maar ja, moet dan echt elke week onkruid gewied? Zou een keertje niet snoeien nou echt zo erg zijn? Het antwoord is ja, tuinonderhoud is ontzettend belangrijk. Als u het zelf niet wilt doen, kunt u het best een hovenier inhuren, want het zal toch echt moeten gebeuren. Maar waarom is dat tuinonderhoud nou eigenlijk zo belangrijk? Onder meer vanwege deze 3 redenen.

 1.  Planten hebben licht en lucht nodig

Wanneer u niet op tijd snoeit in uw tuin, zult u merken dat de planten wat lager bij de grond het moeilijk krijgen. Zij komen zonlicht tekort wanneer ze constant in de schaduw van andere beplanting staan en het kan ook gebeuren dat begroeiing wordt verstikt door struiken en planten die eigenlijk te groot zijn geworden. Zorg daarom dat u het snoeiwerk goed bijhoudt, om niet alleen de struiken die groeien bij te houden, maar ook de beplanting in hun omgeving gezond houdt.

2.  De voedingsstoffen worden optimaal opgenomen

Wanneer u onkruid laat groeien en snoeiwerk niet doet, worden voedingsstoffen onjuist gebruikt. Het is toch zonde als er allerlei nuttige stoffen uit de bodem verdwijnen in al dat vervelende onkruid terwijl u liever wilt dat uw mooie planten goed gaan groeien? En wanneer u niet snoeit gebeurt hetzelfde, er verdwijnen voedingsstoffen naar scheuten die u liever helemaal niet wilt hebben. De hoofdtakken van uw bomen en planten komen tekort en andere delen van de plant groeien terwijl u ze helemaal niet wilt hebben. Op tijd snoeien dus, om te zorgen dat alle beschikbare voeding optimaal wordt gebruikt.

3.    Het ziet er mooier uit dankzij tuinonderhoud

Een net onderhouden tuin ziet er een stuk mooier uit dan zo’n overwoekerde wildernis. Het is toch zonde wanneer u een mooi huis bewoont, maar dat laat omringen door een woeste tuin. Natuurlijk is het niet altijd waar u zin in heeft: een uurtje onkruid wieden op uw vrije avond. Maar het aanzicht van uw woning wordt er rustiger en mooier van. Het is dus zeker de tijdsinvestering waard. Bovendien is werken in de tuin een gezonde bezigheid in de buitenlucht waar u zich nadien heerlijk ontspannen door zult voelen.

Wilt u niet zelf aan de slag of vraagt u zich af wat er precies moet gebeuren? Neem gerust eens contact op om te bespreken wat uw tuin nodig heeft.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--