• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Hoe weet u welke tuin bij u past? Wij geven u 3 handige tips!

Net zo belangrijk als een naar eigen wens ingericht huis, is een naar eigen wens ingerichte tuin. Maar wij weten ook: net zo lastig als het soms kan zijn om tot zo’n goed ingericht huis te komen, geldt dat ook voor een tuin. Want hoe weet u nu welke tuin bij u past? Met het bestaan van een overweldigende keuze aan allerlei elementen (verharding, beplanting, accessoires) die in een tuin kunnen worden toegepast, wordt het er aan de ene kant niet bepaald makkelijk op gemaakt. Aan de andere kant: door over deze elementen na te denken, kunt u makkelijker een beeld van uw droomtuin vormen. Wij hopen u met onderstaande tips op goede tuinideeën te kunnen brengen.

Tip 1: Welke verharding?

Een van de elementen die zeer bepalend is voor de sfeer in een tuin, heeft te maken met het soort verharding dat u kiest. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit natuursteenverharding, betonverharding, tegels of klinkers. Waar die laatste zorgen voor een wat drukkere uitstraling, geven tegels daarentegen de tuin een rustigere uitstraling. Een voorbeeld van tegels die u zou kunnen (laten) leggen, zijn keramische tegels. Deze tegels zijn maat-, kleur- en slijtvast. Keramische tegels krassen niet, zijn extreem hard (waardoor er ook geen vlekken op kunnen ontstaan), zijn niet glad en niet zwaar. Ze bestaan er in verschillende kleuren en prints. Een combinatie van verschillende soorten en maten van verharding is natuurlijk ook een optie.

Tip 2: Welke beplanting?

Een ander element dat een tuin maakt of kraakt, is beplanting. Het is een van de belangrijkste onderdelen van een tuin, maar ook een van de moeilijkste, mede vanwege bijvoorbeeld de bloeitijden van de verschillende plantensoorten. Voor wat betreft beplanting kunt u kiezen uit een rustige of een drukke beplanting, afhankelijk van de sfeer die u wilt creëren. Aangezien beplanting een van de moeilijkste onderdelen van (het ontwerp van) een tuin is, is het aan te raden hiervoor een professional, zoals hovenier Barendrecht, in te schakelen. Wij voeren alle voorkomende werkzaamheden of ideeën, die komen kijken bij het aanleggen van een complete tuin, uit. Maar ook voor gespecificeerde aanleg zijn wij in te schakelen. Hierbij kunt u denken aan de aanleg van bepaalde onderdelen in – of een complete renovatie van – uw tuin.

Tip 3: Welke accessoires?

De laatste tip die wij u graag nog mee willen geven, is: denk na over het soort accessoires die passen bij uw droomtuin. Voorbeelden van accessoires zijn bloembakken -of potten, kunst, maar ook een tuinhaard, barbecue of buitenkeuken. Door na te denken over waarvoor u uw tuin het liefste wilt gebruiken (zoveel mogelijk bloemen laten bloeien, tuinfeesten voor familie en vrienden geven) en welke accessoires daarbij horen, kunt u beter een beeld van uw droomtuin vormen. Onze hoveniers zijn gediplomeerde professionals die van uw beeld de vertaalslag naar realisatie kunnen maken.

Samenvattend zijn verharding, beplanting en accessoires bepalend voor de sfeer in uw tuin. Ze bieden ook verschillende toepassingen met elk eigen praktische voor- of nadelen, afhankelijk van waar uw voorkeur ligt. Bent u geïnteresseerd geraakt in wat wij voor u en uw tuin kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--