• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Tuinaanleg; bekijk de 4 populairste designs

Bent u onlangs de trotste eigenaar geworden van een leuk huis met een fijne tuin? Dan heeft u waarschijnlijk gemerkt dat het nog best lastig kan zijn om uw tuin naar wens in te richten. Want welke designmogelijkheden zijn er allemaal voor uw tuin? En welk design past het beste bij de wijze waarop u uw tuin gebruikt? Wij helpen u graag op weg door de vier populairste designs op een rijtje te zetten!

1. Een tropische tuin

Reist u graag naar zonnige oorden? Dankzij een tropisch tuindesign kunt u dat vakantiegevoel ook thuis ervaren! Een tropische tuin is meestal kleurrijk, dus kies voor groene, blauwe en gele tinten. Maak er een waar paradijs van door veel exotische planten te plaatsen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een vijgenboom, palmen of een prachtige bananenplant. U moet er wel rekening mee houden dat deze planten alleen in de zomer floreren. Zorg dus ook voor een mooie bestrating en leuke accessoires, zodat uw tuin het hele jaar door een gezellige uitstraling heeft!

2. Een strak, modern design

Steeds meer mensen kiezen voor een strak en modern tuindesign. Deze tuinen hebben veelal een groot betegeld terras en rustige, strakke lijnen. Hierdoor straalt de tuin rust uit, is hij onderhoudsvriendelijk en is er veel plek voor een comfortabele loungeset. Door het plaatsen van hagen, leibomen en grote plantenbakken, zorgt u ervoor dat de tuin toch mooi groen is.

3. Een gezellige, kindvriendelijke tuin

Heeft u kinderen? Dan zijn wellicht niet alle designs even geschikt voor uw tuin. U wilt immers dat de kinderen genoeg ruimte hebben om te spelen, zonder dat ze bang moeten zijn iets te vernielen. Gelukkig hoeft een kindvriendelijk design niet saai te zijn! Kies bijvoorbeeld voor plantenbakken van zachte, natuurlijke materialen. Maak een schommel aan een grote boom of leg een kindvriendelijke moestuin aan. Heeft u een grote tuin? Dan kunt u ook kiezen voor een tuinaanleg met een natuurlijke erfafscheiding. Hierdoor kunt u een deel van de tuin speciaal voor uw kinderen inrichten, ideaal!

4. Een Engelse tuin

Bent u dol op bloemen en wilt u graag een weelderige tuin? Dan past een Engels design waarschijnlijk goed bij u! Deze romantische tuinen staan vol met allerlei prachtige bloemsoorten en kennen geen strak design. Een tuinarchitect weet precies hoe u deze gezellige sfeer in uw eigen tuin kunt creëren. Een hovenier helpt u vervolgens graag bij het aanleggen van de slingerende tuinpaden, de typisch Engelse rozenperkjes en het prachtige gazon.

Wilt u graag weten welk design het beste bij uw tuin past? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden!


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--