• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

3 prachtige voorbeelden van een strakke tuin met vijver

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een strakke tuin met vijver? Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn om je tuin op een moderne en strakke manier te ontwerpen en in te richten. Het start allemaal met de juiste inspiratie. Een vijver staat prachtig in een strakke tuin en zorgt ervoor dat er echt wat te beleven valt in jouw tuin. Op Pinterest staan veel gave foto’s van strakke tuinen met vijver. Wij hebben onze 3 favorieten hier verzameld. Weet jij al wat je mooi vindt maar vind je het moeilijk om te bepalen hoe dit in jouw tuin past? Als professionele tuinarchitect kunnen we jou hierbij helpen.

 

Moderne tuin met strakke vijver

In een moderne tuin doen strakke en rechte vormen het goed. Een vijver past hier uitstekend in thuis wanneer je kiest voor een rechthoekig of vierkant model. De combinatie van het grijze grint en het groene gras zorgt ervoor dat de aparte delen waar de tuin uit bestaat nog beter tot hun recht komen, terwijl ze ook een geheel vormen. Helmgras is een uitstekende plant om te gebruiken in een strakke tuin. De planten zijn zeer eenvoudig in onderhoud en hiermee voorkom je dat het te onpersoonlijk wordt.

Een strakke tuin met verhoogde vijver

Een verhoogde vijver komt prachtig tot zijn recht in een strakke tuin. Deze vijver past ook goed in kleinere tuinen. Door planten in een plantenbak te zetten zijn deze eenvoudig in onderhoud. Grind en hout zijn duurzamer en hebben minder onderhoud nodig dan gras, dus je kunt beide gebruiken als je een goedkoop modern landschapsontwerp wilt. Een traditionele fontein maakt dit geheel een stuk romantischer. De deze strakke vijver zorgt juist voor een Zen-gevoel in de eigen tuin. Zet er een paar lage struiken of planten omheen en je bent klaar.

Strakke vijver met modern bruggetje

Typerend voor de moderne Nederlandse en Belgische Designscholen is dat er direct achter de woning een verhard terras ligt. Door hier een vijver achter te plaatsen breek je de tuin mooi op in verschillende delen. Met een bruggetje/stapstenen steek je vervolgens de vijver over naar het grindgebied achter de vijver. Door dit stuk te flankeren met weelderige vaste planten krijgt de tuin kleur en sfeer. Door te werken met verschillende vormen, materialen en kleuren weet een tuinarchitect van Baan Hofman precies hoe je het maximale uit je tuin haalt, of deze nu klein of groot is.

Meer inspiratie of voorbeelden nodig van strakke tuinen met vijver?

Wil je meer weten over de aanleg van een strakke tuin met vijver of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op, wij helpen je graag verder.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--