• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Een strakke mediterrane tuin: 4 mooie voorbeelden

Wil jij in je vrije tijd het gevoel hebben alsof je op vakantie bent? In een mediterrane tuin lijkt het alsof jij je in Griekenland of Spanje begeeft. Wat wil je nou nog meer? Ga lekker op Pinterest struinen naar plaatjes! Want het is belangrijk om uit te zoeken wat jij mooi vindt. Natuurlijk is de mediterrane tuin een bepaalde stijl, maar die kun je altijd naar eigen hand inrichten. Weet je wat je mooi vindt, maar niet hoe dat in jouw tuin past? Dan kun je overwegen om iemand een tuinarchitect in te huren.

Gebruik ronde vormen in een mediterrane tuin

Rond, rond, rond en nog eens rond. Dat zijn de vormen die bij een mediterrane tuin naar voren moeten komen. Geen strakke lijnen, maar gezellige cirkels. Dit kun je doen door het maken van borders, het plaatsen van een ronde tafel en/of ronde vloerkleden neer te leggen. Ga losjes te werk en laat je niet tegenhouden door een vaste structuur. Maak dankzij deze vormen allerlei knusse hoekjes.

Plaats een gezellige loungeset

Een bank met zachte stoffen, veel kleedjes en kleine kussentjes. Dat is een loungeset die perfect past bij een mediterrane tuin. Het is warm en comfortabel. Heerlijk om in de zon te zitten met een verfrissend drankje en fijn gezelschap. Maar naast een grote zithoek voor vrienden en familie passen kleine zitjes ook goed bij de mediterrane tuin. Houd rekening met waar de zon opkomt en ondergaat, zodat je van zowel de avond- als ochtendzon kan genieten.

Plant veel planten in een strakke mediterrane tuin

Bij een mediterrane tuin horen zeker ook planten. Denk aan tropische planten, zoals een olijfboom of verschillende palmsoorten. Maar vergeet zeker geen kleur en geur. Daarom mogen planten zoals lavendel en jasmijn niet ontbreken. Veel (verschillende) planten is het advies. Je kunt ook nog een border maken, want dat past perfect bij deze stijl. Gebruik hiervoor oude stenen.

Mix and match

Naast de bovengenoemde onderwerpen kun je bij deze stijl ook lekker mixen en matchen, want aankleding is super belangrijk. Ga voor stenen potjes en houten krukjes. Combineer dat met rotan en kleedjes in kleuren zoals rood, blauw, paars en oranje. Hang gezellig lampjes op, op verschillende plekken in de tuin. Zo creëer je een super gezellige en mediterrane tuin, alsof je in het buitenland zit.

Heb je vragen over de aanleg van een mediterrane tuin of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en dan helpen wij jou aan het vakantiegevoel.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--