• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Onkruid tussen stoeptegels

Wanneer wij een tuin aanleggen met bestrating, zorgen we altijd voor verschillende lagen materiaal en zand om de voegen tussen de stenen goed op te vullen. Dat doen we expres, want zo krijgt onkruid en gras dat tussen uw tegels wil groeien minder kans. Hoe minder er tussen uw tegels groeit, hoe beter de afvoer en stabiliteit van de bodem. Helaas kan het zo zijn dat uw betegeling niet goed genoeg is aangelegd, of al in uw tuin lag toen u in uw huis kwam te wonen. In dit artikel delen we graag onze beste tips voor het verwijderen van gras en onkruid tussen stoeptegels en lees je wat wij als hovenier zouden aanraden.Bomen die bloeien in het voorjaar

De dagen worden weer langer en lichter. We horen steeds meer vogeltjes fluiten en de krokussen piepen tevoorschijn tussen het gras. Het voorjaar is in aantocht! Het is altijd prettig wanneer de zon besluit om weer langer tevoorschijn te komen. Zeker in de tuin zorgt dat voor een merkbaar verschil. Er is meer leven in de brouwerij, de tuin krijgt meer kleur én al die prachtige bloesembomen zoals kersenbomen en magnolia’s komen tot bloei, volgens velen hun beste tijd van het jaar. In dit artikel vertellen wij u graag hoe u het beste voor uw bloeiende bomen kunt zorgen in het voorjaar. 


Planten in de tuin beschermen tegen de vorst

Vorst kan een ravage aanrichten in uw tuin en onherstelbare schade toebrengen aan uw kostbare planten. Gelukkig kan u veel doen om uw tuin en planten te beschermen tegen de gevolgen van vorst. In deze blogpost behandelen we enkele essentiële tips om uw tuin vorstbestendig te maken en uw planten te beschermen. Met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunt u ervoor zorgen dat uw tuin zelfs de koudste winternachten overleeft.


Tuinieren is een geweldige manier om u te ontspannen en uw handen vuil te maken. Maar als u eenmaal klaar bent met planten, zit u misschien met veel grond om af te voeren. Tuingrond op de juiste manier afvoeren is essentieel om uw tuin en omgeving schoon en veilig te houden. In deze blogpost geven we u 4 tips om tuingrond op de juiste manier af te voeren. Lees verder voor meer informatie over de beste manieren voor het afvoeren van uw overtollige grond!


Dankzij de zomerse temperaturen hebben we het afgelopen jaar veel van het buitenleven kunnen genieten. Heerlijk met z’n alle in de tuin! Onze trendwatchers hebben de tuintrends het afgelopen jaar goed in de gaten gehouden. In dit blogartikel blikken we terug op de tuintrends van 2022.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--