• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

3 x lekker geurende struiken en planten
geurende struiken en planten

3 x lekker geurende struiken en planten buiten in de tuin

Niet alleen voor de ogen kan een tuin een kleurrijk spektakel zijn. Ook andere zintuigen kunnen van de tuin genieten! Het toevoegen van lekker geurende struiken en planten buiten in uw tuin brengt een extra dimensie van plezier en ontspanning met zich mee. Of u nu geniet van de zoete geur van bloemen in de lente, of de bedwelmende aroma's van kruidige planten in de zomer: er zijn talloze opties om uw buitenruimte te transformeren tot een geurige oase. Als experts in tuinaanleg rondom Dordrecht delen we graag onze beste tips. In dit artikel delen we drie mooie geurende struiken en planten die uw tuin tot leven zullen brengen.

 

De vlinderstruik

Laten we beginnen met onze favoriete lekker geurende struik die uw tuin kan vullen met heerlijke aroma's. De vlinderstruik (Buddleja davidii) staat bekend om zijn geurige bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Met zijn gevarieerde kleurenpalet en zoete geur is dit een prachtige toevoeging aan elke tuin. Daarnaast is het een prachtige struik om te plaatsen voor de biodiversiteit en komen er kleurrijke vlinders op af. Een andere geweldige optie is de kamperfoelie (Lonicera), een klimplant met bloemen die 's avonds hun geur intensiveren. Wanneer u deze struik in de buurt van uw terras of zithoek plaatst, kunt u genieten van hun heerlijke geuren terwijl u ontspant in de buitenlucht.

Kruidige planten zoals lavendel of rozemarijn

Naast struiken zijn er ook geurende planten die uw tuin kunnen transformeren tot een aromatisch paradijs. Een van onze favorieten is de lavendel. Lavendel (Lavandula) is een klassieke keuze, met zijn kenmerkende geur en prachtige paarse bloemen. Plant ze in groepen voor een indrukwekkend effect. Ook rozemarijn (Rosmarinus officinalis) is een veelzijdige kruidenplant met een heerlijke geur van dennen en citrus. De plant is niet alleen een smaakvolle toevoeging aan uw culinaire creaties, maar is ook een prachtige plant om te zien die uw tuin vult met een verkwikkend aroma.

Uw eigen geurige oase

Wilt u uw eigen geurige oase creëren? Denk na over de indeling van uw tuin en kies strategische locaties om de geurende planten en struiken te plaatsen. Overweeg bijvoorbeeld om de vlinderstruik in de buurt van bloembedden te planten, zodat de geurige bloemen de hele tuin doordringen. Kamperfoelie kan langs een hek of pergola groeien, waardoor een fijne geur ontstaat terwijl u door uw tuin wandelt. Lavendel kan worden geplant langs paden of in potten op uw terras, zodat u bij elke stap kunt genieten van de heerlijke geur. Rozemarijn past uitstekend in een moestuin en kan zelfs als een mooie haag fungeren.

Onderhoud

Het onderhouden van uw geurende struiken en planten is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat ze optimaal gedijen en hun geurige eigenschappen behouden. Regelmatig water geven, onkruid wieden en snoeien helpt bij het behoud van gezonde, gelukkige planten. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei en bloei te bevorderen. Met de juiste zorg en aandacht zal uw tuin gedurende het hele seizoen gevuld zijn met heerlijke geuren.

 

Wilt u advies voor uw eigen tuin, of zoekt u naar hulp bij het onderhoud? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie over onze diensten! 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--