• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

tips bij het reinigen van je tuintegels
tuintegels reinigen

Hoe maakt u tuintegels schoon? 4 tips voor schone tegels

U heeft een prachtige tuin met mooie tuintegels, maar na verloop van tijd kunnen ze hun oorspronkelijke glans verliezen door vuil, algen of mos. Maar hoe maakt u tuintegels weer schoon? Er zijn gelukkig effectieve manieren om de tuintegels weer schoon en stralend te krijgen. In dit artikel delen we vier handige tips waarmee u uw tegels kunt reinigen en uw tuin weer kunt laten schitteren. Liever niet zelf aan het werk? Voor tuinonderhoud in Dordrecht bent u bij ons aan het juiste adres. Maar mocht u wel de handen uit de mouwen willen steken, dan delen we graag onze beste tips!

 

1.      Regelmatig vegen: voorkom ophoping van vuil

Een eenvoudige maar effectieve tip is om de vieze tuintegels regelmatig te vegen. Hiermee voorkomt u dat vuil en bladeren zich ophopen en in de naden van de tegels terechtkomen. De tuin schoonmaken door wekelijks te vegen, verwijdert oppervlakkig vuil en voorkomt dat dit vuil zich dieper in de tegels nestelt. Een bezem of borstel met harde haren is ideaal voor het verwijderen van los vuil.

2.      Reinig je tegels grondig met water en zeep

Voor een grondige reiniging van uw tuintegels kunt u warm water en een mild reinigingsmiddel of zeep gebruiken. Vul een emmer met warm water en voeg een kleine hoeveelheid zeep toe. Gebruik een harde borstel om de oplossing op de tegels aan te brengen en grondig te schrobben. Spoel de tegels vervolgens af met schoon water. Deze methode helpt bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en vuil.

3.      Azijn als natuurlijk reinigingsmiddel tegen algen en mos

Als u last heeft van algen of mos op de tuintegels, kan azijn een effectieve oplossing zijn. Meng gelijke delen azijn en water in een spuitfles en breng het mengsel royaal aan op de aangetaste tegels. Laat het enige tijd intrekken, bij voorkeur een paar uur of zelfs een hele nacht. Gebruik daarna een borstel of bezem om de algen en/of mos weg te schrobben. Spoel de tegels grondig af met water om eventuele resten van de azijnoplossing te verwijderen. U zult direct verschil zien!

4.      Hogedrukreiniger: verwijder hardnekkig vuil

Voor zeer vuile tuintegels kan een hogedrukreiniger een uitkomst bieden. Deze krachtige reiniger spuit water onder hoge druk op de tegels, waardoor vuil, algen en mos effectief worden verwijderd. Let echter op dat u de hogedrukreiniger op de juiste manier gebruikt om schade aan de tegels te voorkomen.

Geniet van schone en stralende tuintegels

Met schone en goed onderhouden tuintegels kunt u volop genieten van uw tuin. U creëert niet alleen een prachtige buitenruimte, maar zorgt er ook voor dat de tegels langer meegaan. Bovendien draagt een schone en verzorgde tuin bij aan een ontspannen sfeer en een prettige omgeving om van te genieten. Dus, neem de tijd om de tuintegels regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Het is de investering waard en u zult trots zijn op het resultaat. Geniet van uw schone en stralende tuintegels, en laat uw tuin stralen als nooit tevoren!

 

Wilt u liever niet zelf aan het werk? Uiteraard kunnen wij uitstekend helpen bij het reinigen van uw terras. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte vooral contact met ons op. 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--