• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Wat is het verschil tussen een haagbeuk en een beukenhaag?

Als u op zoek bent naar een haag voor uw tuin, dan is de kans groot dat u bent gestuit op de termen "haagbeuk" en "beukenhaag". Hoewel de namen van deze twee planten sterk op elkaar lijken, zijn er belangrijke verschillen tussen de haagbeuk en de beukenhaag. In dit artikel zullen we deze verschillen bespreken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor uw tuin.

Verschil tussen haagbeuk en beukenhaag

De termen haagbeuk en beukenhaag worden vaak door elkaar gehaald, omdat ze veel gemeen hebben. Beide planten hebben bijvoorbeeld een vergelijkbare bladkleur en bladvorm, en kunnen worden gebruikt als haagplanten. Maar wat is nou het verschil tussen een haagbeuk en een beukenhaag? Het belangrijkste verschil tussen de haagbeuk en beukenhaag zit echter in de manier waarop ze groeien en hun verzorgingseisen. Als expert in tuinonderhoud rondom Dordrecht delen wij graag onze belangrijkste tips & tricks.

Haagbeuk

De haagbeuk (of: carpinus betulus) groeit sneller dan de beukenhaag en is daardoor een populaire keuze voor wie snel een dichte haag wil creëren. De plant kan tot wel 30 centimeter per jaar groeien en kan uiteindelijk een hoogte van wel 10 meter bereiken. De haagbeuk kan zowel in de zon als in de schaduw groeien en is minder gevoelig voor droogte dan de beukenhaag. Daarnaast is de haagbeuk een meer winterharde plant dan de beukenhaag en kan hij beter tegen koude en natte weersomstandigheden.

Beukenhaag

De beukenhaag (of: fagus sylvatica) groeit wat langzamer dan de haagbeuk en heeft dus meer tijd nodig om een dichte haag te vormen. Het is echter een zeer sterke plant, die goed kan gedijen in verschillende grondsoorten en klimaten. De beukenhaag is gevoeliger voor droogte dan de haagbeuk en moet daarom regelmatig worden bewaterd. Daarnaast is de beukenhaag gevoeliger voor vorst en kan hij beschadigd raken bij temperaturen onder de -20 graden Celsius.

Verschil beukenhaag en haagbeuk

Het verschil tussen een beukenhaag en een haagbeuk zit dus voornamelijk in de snelheid van groei en de verzorgingseisen. De haagbeuk groeit sneller en is minder gevoelig voor droogte en koude weersomstandigheden. De beukenhaag groeit langzamer en heeft meer water nodig, maar is sterker en kan in verschillende klimaten groeien. Het is belangrijk om deze verschillen in overweging te nemen bij het kiezen van een haagplant voor uw tuin.

Kies de juiste haag voor uw tuin

Nu u het verschil tussen een haagbeuk en een beukenhaag kent, kunt u een weloverwogen keuze maken voor uw tuin. Of u nu op zoek bent naar een snelgroeiende haag of een haag die goed gedijt in verschillende klimaten, er is hoe dan ook een geschikte keuze voor uw tuin.

Heeft u nog andere vragen over het verschil tussen een haagbeuk en beukenhaag? Wij helpen u graag met het maken van uw keuze!

Wij adviseren u hier graag bij als u twijfelt over het maken van de juiste keuze. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--