• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

3 ideeën voor een origineel voortuin ontwerp op een rij

Van een originele voortuin is een goed ontwerp de basis, zoals een goed ontwerp de basis is van iedere tuin. Bij Hoveniersbedrijf Baan Hofman wordt er veel aandacht besteed aan tuinarchitectuur. Wij vinden dat, naast uw eigen wensen, de stijl van uw woning en de omgeving ook doorslaggevend moeten zijn voor het uiteindelijke voortuin ontwerp. In zo’n voortuin ontwerp worden vanzelfsprekend uw keuze voor materiaal en beplanting meegenomen, waardoor er een basis ontstaat voor een tuin met een herkenbaar eigen karakter. De (voor)tuin is een belangrijk verlengstuk van de woning geworden. Het hebben van een goed ingerichte voortuin is dan ook vaak net zo belangrijk als het hebben van een goed ingericht huis. Om die reden beschrijven wij in dit artikel 3 ideeën voor een origineel voortuin ontwerp, zodat u die goed ingerichte voortuin kunt (laten) realiseren. 

1. Een moderne (strakke) voortuin

Bij ons kunt u, behalve voor tuinarchitectuur, ook terecht voor tuinaanleg in Dordrecht en omgeving. Geen voortuin ontwerp is ons te gek. Een van de mogelijke ideeën voor een origineel voortuin ontwerp is een moderne of strakke voortuin. Zo’n tuin kenmerkt zich door strakke, heldere lijnen. Met behulp van zogenaamde blikvangers wordt de voortuin niet te saai. Bij blikvangers kunt u denken aan plantenbakken, weelderige planten op prominente plekken of een verhoogde vijver. Voortbordurend op het idee van een verhoogde vijver – denken in de hoogte – kunt u ook een of meerdere bomen (laten) planten, om de strakke basis toch een groene uitstraling mee te geven. Rustige tinten mogen in een moderne voortuin ook niet ontbreken.

2. Een klassiek voortuin ontwerp

Waar een moderne of strakke voortuin zich laat kenmerken door strakke, heldere lijnen, kent een klassieke voortuin een symmetrische indeling met hagen, haagjes en andere snoeivormen, zoals zuilen en bollen. Het hebben van een ornament en een hekwerk van smeedijzer is in een klassieke voortuin haast noodzakelijk. Bij een ornament kunt u denken aan zo’n klassiek beeld, een grote stenen pot met daarin weelderige planten, een zonnewijzer of een waterschaal. We noemden het in de inleiding al even, dat – naast uw eigen wensen – de stijl van uw woning en de omgeving doorslaggevend horen te zijn voor het uiteindelijke voortuin ontwerp. Voor een klassieke voortuin geldt dat deze vooral prachtig is bij klassieke huizen en panden.

3. Een eetbare voortuin

Ons laatste idee voor een origineel voortuin ontwerp is het ontwerp van een eetbare voortuin met daarin onder andere groenten, kruiden en/of fruit. Een eetbare voortuin is iets dat tegenwoordig ongekend populair is. Zo’n tuin laat zich kenmerken door hier en daar een paar moestuinbakken of van die eetbare planten, zoals fruitbomen en bessenstruiken. Gecombineerd met (kleurrijke) beplanting, die naast een natuurlijke uitstraling ook zorgen voor het aantrekken van nuttige insecten, ontstaat er een originele voortuin. Het voordeel hiervan ten opzichte van een complete moestuin is dat deze voortuin makkelijker in onderhoud is, waardoor u er – letterlijk en figuurlijk – dubbel de vruchten van kunt plukken.

Wilt u ook zo’n voortuin of heeft u zelf een ander idee voor een origineel voortuin ontwerp? De hoveniers van Hoveniersbedrijf Baan Hofman zijn gediplomeerde professionals die uitstekend de vertaalslag kunnen maken van een idee naar een ontwerp en vervolgens naar realisatie. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij de aanleg van uw droom voortuin.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--