• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Een onderhoudsvriendelijke tuin: we geven 2 voordelen

Bent u in de gelukkige omstandigheid dat u een mooie tuin heeft? Fijn! Groen en natuur is bewezen goed voor een mens. Maar ja, al dat moois moet natuurlijk ook onderhouden worden en daar wringt toch vaak de schoen. Wellicht heeft u een veeleisende baan, een druk gezin, een rijk sociaal leven. Allemaal factoren die maken dat u voor het onderhoud van uw tuin minder tijd over heeft. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn. Een onderhoudsvriendelijke tuin aan laten leggen, betekent dat u dag in dag uit kunt genieten van een mooie tuin zonder dat u er veel werk aan heeft. Ideaal, toch? De twee grootste voordelen van een onderhoudsvriendelijke tuin voor u.

1.  U bespaart tijd met een onderhoudsvriendelijke tuin

Wellicht het belangrijkste argument is dus de tijd die u over zult houden. Want zeg nou zelf, u vindt boomverzorging, sproeien en het gazon maaien heus wel belangrijk, maar het komt er gewoon niet altijd van. En dat is zonde. Maar ja, soms moet u keuzes maken en dan blijkt dat de tuin onderhouden er toch al snel bij in schiet. Met een onderhoudsvriendelijke tuin heeft u weinig snoeiwerk, hoeft u niet zoveel onkruid te wieden en is het geen probleem als u eens een weekje wat minder tijd besteedt aan al het groen om u heen. De onderhoudsvrije tuin kent veel bodembedekkers, praktische bestrating en beplanting die weelderig mag groeien gedurende het seizoen.

2.  Dankzij een onderhoudsvrije tuin bespaart u geld

Natuurlijk wilt u het allerbeste voor uw tuin en dat betekent de juiste producten. Hoe bewerkelijker de tuin, hoe meer materialen u nodig heeft om dit allemaal mooi te doen. Iedere plant heeft z’n eigen verzorgingsproducten nodig en sommige soorten beplanting vragen om specifiek gereedschap voor bijvoorbeeld snoei of verzorging. Maar zit u echt te wachten op een buxussnoeischaar, gazonmaaier en elektrische heggenschaar? Op het schap naast mest voor de rozen, korrels voor de hortensia en biologische mest voor het gazon? Hoe minder u aan hoeft te schaffen voor uw onderhoudsvriendelijke tuin, hoe meer geld u overhoudt om aan andere leuke dingen te besteden. Door slimme keuzes te maken bij de tuinaanleg, kunt u later veel geld besparen.

Daktuinen zijn goede voorbeelden van tuinen die weinig onderhoud nodig hebben. Naast dat u vaak alleen kleiner tuingereedschap nodig heeft voor het onderhoud, is het ook de oplossing voor mensen die niet veel tijd hebben voor het onderhoud.

Wilt u meer weten over de onderhoudsvriendelijke tuin? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? We gaan graag met u in gesprek over uw wensen en de mogelijkheden die daarbij passen. Neemt u eens contact op, dan bespreken we alles in een vrijblijvend gesprek.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--