• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Boomverzorging: hiermee kunnen wij u van dienst zijn

 

Behalve tuinarchitectuur, tuinaanleg en tuinonderhoud, kunt u bij ons ook terecht voor boomverzorging. In dit artikel vertellen wij u graag wat wij op dat gebied voor u kunnen betekenen en leggen wij uit waarom boomverzorging zo belangrijk is.

Gespecialiseerde afdeling bomenverzorging

 Zoals eerder vermeld, valt boomverzorging ook binnen onze werkzaamheden. Wij van Hoveniersbedrijf Baan Hofman beschikken namelijk over een gespecialiseerde afdeling bomenverzorging. Voor zowel particulieren, bedrijven en overheden kunnen wij de volgende disciplines uitvoeren:

1.       Controleren van de boomveiligheid en risico-inventarisatie 

2.       Verbeteren van de groeiplaats en bemesten;

3.       Onderhouden en snoeien van de bomen;

4.       Verwijderen van de bomen en de boomstronken;

5.       Inventariseren en bestrijden van ziektes, schimmels, ongedierte en andere aandoeningen.

Wenst u uw (zéér grote) bomen te verplaatsen? Ook daarvoor, alsmede voor verplantingsadvies, kunt u bij ons terecht.

Het belang van boomverzorging

Boomverzorging is zo belangrijk, omdat alleen door bomen goed te verzorgen, deze een leven lang meegaan. Maar er is meer.

Kennis wordt verkregen

Door boomverzorging te laten uitvoeren, wordt kennis van de situatie verkregen. Zo komt u iets te weten over uw huidige bomen of de aanplant van nieuwe exemplaren. Wat het effect van bijvoorbeeld verbouwingen, wegwerkzaamheden of de aanleg van glasvezel hierop is. Aan de hand van een uitgebreid boomonderzoek kan ook worden vastgesteld welke vorm van onderhoud bovengronds en ondergronds nodig is.

Boomsterfte wordt tegengegaan

 Met boomverzorging is het mogelijk om boomsterfte tegen te gaan. In Nederland worden jaarlijks miljoenen bomen aangeplant. Hiervan sterft meer dan 10% binnen een jaar, vaak door verkeerd planten of te diep planten. Door bij boomverzorging rekening te houden met alle relevante aspecten, zoals lichtinval, bodemeisen, maat van de boom in volwassen toestand en hinderlijke omgevingsfactoren, kan boomsterfte worden tegengegaan.

Besparing op onderhoudskosten wordt bereikt

Groeiplaatsverbetering aan de hand van een specialistische injectietechniek is een van onze disciplines op het gebied van boomverzorging. Door gerichte lage luchtdruk te gebruiken, wordt bosgrond nagebootst - nieuwe wortelkanalen worden gemaakt en voorzien van organisch materiaal. Het is de meest effectieve manier om uw bomen gezond te houden, waardoor u weer kunt besparen op onderhoudskosten.

Aantastingen worden bestreden óf voorkomen

Door boomverzorging te laten uitvoeren worden aantastingen, zoals die afkomstig van schimmels, bacteriën en insecten (zoals de eikenprocessierups) bestreden óf voorkomen door een beheersplan met preventieve of reactieve bestrijding op te stellen.

Wilt u meer weten over onze boomverzorging of wenst u hiervan gebruik te maken? Neem dan gerust contact met ons op. Onze gespecialiseerde afdeling bomenverzorging is u graag van dienst!


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--