• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Onkruid bestrijden: wij geven 4 tips!

Onkruid is zeer vervelend en maakt van uw mooie tuintje een puinhoop. Gelukkig hoeft u niet meteen ons in te schakelen, want er zijn veel dingen die u zelf kunt doen om op een milieuvriendelijke manier onkruid te voorkomen en te bestrijden. Met deze vier tips helpen wij als hovenier u op weg naar een onkruidvrije tuin.

Tip 1: Onkruid bestrijden met kokend water

U kent het wel: u haalt onkruid tussen de tegels weg en even later is het er weer. Dit komt omdat de wortel waarschijnlijk nog heel is. Door kokend water over het onkruid te gooien, zorgt u ervoor dat de wortel dood gaat en de hele plant zal afsterven. Deze methode is vooral geschikt voor kleine beetjes onkruid, als u grote stukken met onkruid heeft, is de volgende tip meer van toepassing.

Tip 2: Het onkruid verbranden

Wilt u een wat groter oppervlakte ontdoen van onkruid? Dit kan met een onkruidbrander. Deze zijn te krijgen in zowel elektrische als gasvariant. De vlam van een onkruidbrander bereikt een zeer hoge temperatuur, waardoor de plant een thermische schok krijgt. Hierdoor zal de gehele plant afsterven. U hoeft hierbij niet minutenlang over hetzelfde stukje te gaan, een paar seconden is genoeg.

Tip 3: Gebruik cacaodoppen om onkruid te bestrijden

Na het verwijderen van onkruid wilt u natuurlijk ook dat het wegblijft. Door cacaodoppen als bodembedekker te gebruiken zullen uw andere planten sneller en beter groeien en heeft onkruid geen kans om wortel te schieten. De cacaodoppen zijn overblijfselen van de cacao industrie en bieden ook nog eens extra voeding aan de planten én gaan wortelrot tegen. En als u last heeft van slakken of katten in de tuin zullen cacaodoppen deze ook weren. Daarnaast is het natuurlijk een heel milieuvriendelijk middel.

Tip 4: Gebruik planten tegen onkruid

Onkruid steekt vooral de kop op waar (nog) niet veel planten zijn. Zorg er dus voor dat de hele tuin vol staat met prachtige bloemen en planten. Deze vergen echter best wat onderhoud, dus u kunt er ook voor kiezen om planten als bodembedekker te gebruiken. Denk hierbij aan klimop en schaduwkruid. Wilt u wat meer kleur in de tuin, dan zijn kattenkruid, goudaardbei en ooievaarsbek misschien wat voor u. Door de wortels van deze planten heeft de onkruid geen plek meer om zelf te groeien. U kunt er ook voor kiezen om houtsnippers of boomschors als bodembedekker te gebruiken.

Wilt u meer weten over het bestrijden van onkruid, of denkt u dat u professioneel tuinonderhoud nodig heeft? Neem dan contact met ons op om uw tuin weer onkruidvrij te maken!


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--