• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

5 originele ideeën voor de omheining van uw tuin

Bent u op zoek naar een leuke omheining voor rond uw tuin? U kunt natuurlijk voor een standaard schutting of haag van buxus of meidoorn kiezen, maar misschien wilt u wel iets originelers. Met deze 5 ideeën weet u zeker dat u een unieke én mooie omheining rond uw tuin hebt.

1. Een bamboe schutting

Een bamboe schutting geeft een exotisch tintje aan uw tuin, is eenvoudig in onderhoud en is duurzaam en milieuvriendelijk. Dit komt omdat bamboe eigenlijk een verhard gras is, dat heel snel groeit en daardoor snel vernieuwt. Bamboe schuttingen zijn in veel verschillende vormen te verkrijgen, zo is er voor ieder wat wils. U kunt bijvoorbeeld voor een ‘normale’ schutting kiezen, waarbij de bamboe tot een soort hout is verwerkt, of een schutting maken met losse bamboestokken.

2. Een schutting van pallets

Hergebruik van pallets voor het maken van meubels is de laatste tijd heel populair, maar wist u ook dat u pallets kunt gebruiken voor het maken van een omheining rond uw tuin? U hoeft de pallets alleen rechtop te zetten en stevig te verankeren in de grond. Eventueel kunt u nog een leuk kleurtje geven om het geheel naar eigen smaak aan te passen.

3. Steenkorven

Een schutting van steenkorf of schanskorf wordt steeds populairder. Dit is een soort kooi waarin stenen worden geplaatst. Dit is een minimalistische look die je tuin al snel ‘koud’ doet lijken, fleur het daarom op met leuke planten en bloemen. Dit soort schutting is onderhoudsvrij en staat mooi bij een warme houtsoort. Ook kunt u er eenvoudig van alles aan hangen, bijvoorbeeld een mooi tuinschilderij.

4. Schapenhek

Als u niet per se een tuin omheining wilt voor de privacy, maar bijvoorbeeld om kleine kinderen en honden niet weg te laten lopen, kunt u een schapenhek plaatsen. Dit zijn houten takken die met een paar centimeter afstand van elkaar worden geplaatst. Zo creëert u een erfafscheiding met een ruimtelijk en landelijk gevoel. De meeste schapenhekken worden gemaakt van kastanjehout.

5. Een omheining van bomen

Een natuurlijke omheining is een mooie uitbreiding van de tuin. Dit staat vooral mooi in de voortuin, waar u niet per se veel privacy nodig hebt. U kunt hier allerlei soorten bomen voor gebruiken. Een mooie kastanjeboom geeft ook nog eens een leuk herfsterig tafereel, als y liever groenblijvende bomen wilt, kunt u kiezen voor een conifeer of of cipres. Let er hierbij wel op dat het lang duurt voor de omheining op de gewenste hoogte is en dat u rekening moet houden met boomverzorging.

 

Wilt u meer te weten komen over originele omheiningen rond uw tuin? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--