• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

De mooiste zomerplanten voor in uw tuin

Met zomerplanten kunt u maandenlang genieten van bloeiende bloemen in uw tuin. Deze ‘eenjarige zomerbloeiers’ bestaan er in allerlei soorten, maten en kleuren. In dit artikel zetten wij er een paar voor u op een rij.

Voorbeelden van zomerplanten

Afrikaantje, Begonia, Goudsbloem, Leeuwenbek, Lobelia, Petunia, Vergeet-mij-niet’je, Viooltje en Vlijtig liesje… Het zijn slechts een paar van de mooiste zomerplanten die kleur kunnen geven aan uw tuin. Wij bespreken hier kort de Begonia, de Leeuwenbek en het Vlijtig liesje.

Begonia

Deze zomerplant is een geslacht uit de Begoniafamilie; een van de omvangrijkste geslachten uit de plantenwereld. Van oorsprong komt de plant uit vochtige, warme gebieden in een bosrijke omgeving. De Begonia blijft steeds weer verrassen. Met tropisch uitziende bloemen in opvallende kleuren zorgt de Begonia voor een kleurexplosie. De Begonia bloeit altijd door, ongeacht het weer.

 

Leeuwenbek

 De Leeuwenbek is een geslacht uit de Weegbreefamilie. Deze familie behoorde vroeger tot de Helmkruidfamilie. Net als de Begonia is de Leeuwenbek een eindeloze bloeier en bloeit soms zelfs door tot in de winter! Het is een sterke zomerplant die zichzelf meestal opnieuw zaait. De Leeuwenbek ziet er niet alleen prachtig uit, de felgekleurde bloemen zijn ook aantrekkelijk voor de bijen in uw tuin.

 

Vlijtig liesje

Deze zomerplant is ontzettend veelzijdig. Het Vlijtig liesje doet het overal. Of dit nu in de zon of de schaduw is, in een pot of in het bloemperk. Voor het bloeien van het Vlijtig liesje maakt het eigenlijk niets uit. Van mei tot oktober kunt u genieten van de rode, roze of witte bloemen van deze zomerplant.

 

Poten van zomerplanten 

Zomerplanten dienen op een bepaalde manier gepoot te worden:

  1. Maak voor de plant een enorme kuil;
  2. Giet water in de kuil;
  3. Zet de plant in een kuil met water;
  4. Schuif de uitgehaalde grond er omheen;
  5. Druk de grond licht aan;
  6. Geef na een uur de grond rondom de plant nog eens water met een gieter.

Wanneer u op deze wijze de eenjarige zomerbloeiers plant, hebben ze de beste mogelijkheid om snel te wortelen. Daarnaast is het van belang om ze niet in de volle zon te planten. Plekken die de hele dag in de volle zon liggen, kunnen beter ’s avonds beplant worden.

 

Verzorging van zomerplanten

Zomerplanten hebben niet veel verzorging nodig. Alleen genoeg water. Dan kunt u er tot aan de herfst van genieten. U kunt ervoor kiezen om uw zomerse tuin zelf te onderhouden, maar u kunt er ook voor kiezen om het te láten doen. Bij Hoveniersbedrijf Baan Hofman kunt u niet alleen terecht voor een tuinarchitect en het laten aanleggen van uw tuin. U kunt bij ons ook terecht voor tuinonderhoud en – mocht u ze in de tuin hebben – boomverzorging.

Bent u geïnteresseerd geraakt in wat Hoveniersbedrijf Baan Hofman voor u kan betekenen? Of heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--