• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

4 toffe ideeën voor een kleine voortuin

Heb jij een kleine voortuin waar je eigenlijk nog niet zoveel mee doet? Zonde, want ook een kleine voortuin biedt veel mogelijkheden! Veel mensen vinden het moeilijk om hun kleine voortuin in te richten, vandaar dat we je op weg helpen met wat inspiratie. Dit zijn 4 toffe ideeën om jouw kleine voortuin om te toveren tot een plekje waar je graag zit. Je buren zullen je ook dankbaar zijn, want een mooie voortuin is bepalend voor het straatbeeld.

1. Een strakke en moderne kleine voortuin

Een strakke en moderne voortuin vraagt maar weinig onderhoud en ziet er netjes uit. Kies voor een geometrisch ontwerp met strakke borders met een aantal groene planten of struiken. Door rondom de borders van grote stenen fijn grind aan te brengen, breng je meer dynamiek aan de tuin. Als het mogelijk is, is het interessant om samen met de buren eenzelfde ontwerp toe te passen waardoor het echt een geheel wordt. Voor tuinaanleg Dordrecht en omgeving ben je bij ons aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact op om je wensen te bespreken.

2. Plantenbakken en kleur

Heb jij echt maar heel weinig ruimte voor de deur? Dan is het leuk om grote plantenbakken neer te zetten en deze te vullen met kleurrijke bloeiende planten, zoals de hortensia, heerlijk geurende lavendel of camellia. Deze Japanse roos is er in vele kleuren, van wit, rood en roze tot lila. Deze winterharde bloeiende plant zorgt ervoor dat je ieder jaar opnieuw van de prachtige bloemen geniet. Als je nog wat ruimte over hebt, is het leuk om een houten of metalen bankje neer te zetten. Dit zorgt niet alleen voor een romantische sfeer, maar ook kun je lekker voor de deur genieten van een kop koffie of thee en een praatje maken met de buren. 

3. Smalle leibomen

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een boom alleen geschikt is voor grotere voortuinen, maar niets is minder waar. Je moet alleen kiezen voor de juiste boomsoort. Smalle leibomen zijn een uitstekend keuze voor in een kleine voortuin. Deze zijn er in allerlei soorten en maten, met diverse hoogten en groeiwijzen. Er is een houten constructie nodig om de groei van de bomen in de juiste banen te leiden. Na verloop van tijd ontstaat er dan een dicht dek van bladeren, wat mooi staat en ook de nodige schaduw biedt. Baan Hofman heeft een gespecialiseerde afdeling boomverzorging om ervoor te zorgen dat jouw bomen naar wens groeien.

4. Voorgevel planten

Een saaie voorgevel fleurt helemaal op van klimop of bijvoorbeeld blauweregen. Dit past perfect bij mensen die gek zijn op de klassieke Engelse stijl. Deze plant is ook nog eens hartstikke makkelijk omdat blauweregen op vrijwel iedere bodem werkt en zowel in de zon als de schaduw groeit.

Kan jij hulp gebruiken bij het aanleggen of renoveren van jouw kleine voortuin? Neem dan contact met ons op, wij staan voor je klaar.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--