• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Bomen die bloeien in het voorjaar

Zo ga je om met bloeiende bomen in het voorjaar

De dagen worden weer langer en lichter. We horen steeds meer vogeltjes fluiten en de krokussen piepen tevoorschijn tussen het gras. Het voorjaar is in aantocht! Het is altijd prettig wanneer de zon besluit om weer langer tevoorschijn te komen. Zeker in de tuin zorgt dat voor een merkbaar verschil. Er is meer leven in de brouwerij, de tuin krijgt meer kleur én al die prachtige bloesembomen zoals kersenbomen en magnolia’s komen tot bloei, volgens velen hun beste tijd van het jaar. In dit artikel vertellen wij u graag hoe u het beste voor uw bloeiende bomen kunt zorgen in het voorjaar. 

Vooraf

Uiteraard is het belangrijk om goed voor uw bestaande en al geplante bloesembomen te zorgen. Maar sta vooral ook stil bij het planten van uw boom, wanneer u hebt gekozen voor zo’n prachtige bloesemboom. Want bomen die in het voorjaar bloeien staan graag in de zon, met slechts een klein beetje halfschaduw gedurende de dag. Daarnaast worden deze bomen graag diep geplant zodat het water makkelijk afgevoerd wordt. Na het planten hebben de bomen flink wat water nodig – daarna kunt u overgaan op een normale hoeveelheid water. Wanneer u hier rekening mee houdt bij het planten, wanneer dat kan, zult u het meest kunnen genieten van uw bloeiende bomen. Een hovenier kan u hierbij uitstekend adviseren.

Bloeiende bomen in het voorjaar

Wanneer bloesembomen in het voorjaar tot bloei komen, is het belangrijk er goed voor te zorgen zodat u – en met u, ongetwijfeld ook de rest van uw omgeving! – er zo lang mogelijk van kunt genieten. Bloeiende bomen kunt u tijdens de bloei eens per maand bemesten met organische mest. Buiten het groei- en bloeiseizoen is eens per seizoen voldoende. Het kan voorkomen dat het in het voorjaar nog vriest. Hierbij is het belangrijk goed voor uw bomen te zorgen. Met name fruitbomen kunnen minder vruchten dragen wanneer ze veel te lijden hebben gehad onder nachtvorst. 

Snoeien

Appel- en perzikbomen kunt u het best snoeien in maart, meteen wanneer de winter voorbij is maar nog voordat ze in bloei komen. Een pruimenboom kunt u daarentegen het beste pas in de late zomer snoeien nadat de vruchten van de boom geoogst zijn. Bezit u een magnolia? Deze kunt u het beste direct na de bloei snoeien, maar niet wanneer de sapstroom op volle kracht is (mei tot en met augustus). Twijfelt u? Dan kunt u ook in de wintermaanden snoeien. 

Wij helpen u graag bij de verzorging van uw prachtige bloeiende bomen – zowel in het voorjaar als gedurende de rest van het jaar. Kunt u advies gebruiken? Neem dan vooral contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--