• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

boomverzorging is belangrijk

4 redenen waarom boomverzorging belangrijk is

Alleen door bomen goed te verzorgen gaan bomen een leven lang mee. Het zijn de bomen die immers een grote invloed hebben op onze gezondheid. Maar om bomen gezond te houden, is verzorging noodzakelijk. Er zijn meerdere redenen waarom boomverzorging belangrijk is. In dit artikel leest u wat die redenen zijn.


1. Kennis van de situatie

Als u iets wilt weten over uw huidige bomen of de aanplant van nieuwe exemplaren, dan kunt u aan de hand van boomverzorging laten onderzoeken wat bijvoorbeeld het effect is van verbouwingen, wegwerkzaamheden of de aanleg van glasvezel in de buurt van de bomen. Verder kunnen boomtaxaties worden uitgevoerd en boomveiligheidsonderzoeken om aan uw zorgplicht te voldoen. Vaak wordt er van te voren uitgebreid boomonderzoek gedaan. Zo wordt vastgesteld welke vorm van onderhoud nodig is, boven- én ondergronds.

2. Op een goede manier nieuwe bomen aanplanten

Jaarlijks worden in Nederland miljoenen bomen aangeplant, waarvan meer dan 10% binnen een jaar sterft. Vaak komt dat door verkeerd of te diep planten. Door middel van gedegen boomverzorging is dit te voorkomen. Hierbij houden wij dan rekening met alle relevante aspecten, van de lichtinval en bodemeisen tot aan de maat van de boom in volwassen toestand en hinderlijke omgevingsfactoren. Ook bij het verplaatsen van bomen kunt u van een helder verplantingsadvies worden voorzien en kan de complete verplanting verzorgd worden. Ook die van zéér grote bomen.

3. Besparen op onderhoudskosten

Groeiplaatsverbetering door middel van een specialistische injectietechniek, is de meest effectieve manier om uw bomen gezond te houden én te besparen op onderhoudskosten. De techniek werkt als volgt: met behulp van gerichte lage luchtdruk worden nieuwe wortelkanalen gecreëerd en gevuld met organisch materiaal. Zo wordt het mogelijk om op elke willekeurige plek bosgrond na te bootsen en optimale omstandigheden te creëren voor uw bomen. Deze techniek is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals plaagbestrijding, opheffen van bodemverdichting en compensatie van wortelschade.

4. Ziekten helpen bestrijden en voorkomen

Bomen kunnen last hebben van diverse aantastingen die hun conditie verminderen, zoals schimmels, bacteriën en insecten. Elke vorm van aantasting vraagt een eigen aanpak. Bij boomverzorging hoort ook het bestrijden van deze verschillende vormen van aantasting. Bij terugkerende of seizoensgebonden plagen stellen kan er een beheersplan worden opgesteld om vervolgens de preventieve of reactieve bestrijding te verzorgen. Daarbij kunt u denken aan milieuvriendelijke bestrijding van de eikenprocessierups.

Wilt u meer weten over boomverzorging of gebruik maken van deze dienst? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--