• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Waar moet u aan denken bij Tuinarchitectuur?

Een tuin is meer dan een stukje groen bij uw huis. Het is voor veel mensen een plek om lekker tot rust te komen. Door inspanning; lekker zelf bezig zijn met het onderhoud van de tuin. Of door ontspanning; heerlijk een boek lezen op het terras of met vrienden borrelen in de tuin. Het is dan ook fijn als uw tuin bij u, uw wensen en uw huis passen. De juiste tuinarchitectuur is belangrijk. Een tuinarchitect kan u hiermee helpen. Maar waar moet u aan denken bij tuinarchitectuur?

Wat zijn uw wensen?

Uiteraard is het uitgangspunt bij de aanleg van elke tuin, dat de wensen van de bewoners voorop staan. Deze wensen hebben vaak te maken met de functie van de tuin. Een jong gezin stelt andere eisen aan een tuin dan iemand met een drukke baan. Ook speelt een rol wat u zelf wilt doen in de tuin. Heeft u groene vingers en houdt u van bloemen? Of is het voor u belangrijk dat u groenten en fruit kunt oogsten. Houdt u van water in de tuin? Of liever toch een aantal aparte bomen? Een goede tuinarchitect gaat in overleg zodat duidelijk is wat belangrijk is.

Uw wensen omgezet in een ontwerp

Een goed ontwerp is de basis van elke tuin. Hoveniersbedrijf Baan Hofman besteedt veel aandacht aan de tuinarchitectuur. Als uw wensen zijn besproken wordt gekeken naar de stijl van uw woning en de omgeving waarin de woning staat. Het is belangrijk dat deze drie onderdelen worden meegenomen in het uiteindelijke ontwerp. In het ontwerp komt ook het voorstel voor de materiaal- en beplantingskeuze. Door de samenwerking tussen tuinarchitect en bewoners ontstaat een tuin met een herkenbaar eigen karakter.

Waarom een tuinarchitect?

Heeft uzelf al een idee over wat u met uw tuin wilt? Dan vraag u zich waarschijnlijk af waarom u alsnog iemand zou moeten inschakelen om te kijken naar de tuinarchitectuur. Dit heeft vooral te maken met vakmanschap en kennis van de nieuwste materialen en ontwikkelingen. Wij zoeken voor u de optimale balans in stijl, eenvoud en exclusiviteit. Door het gebruik van subtiele en vernieuwende elementen komt de ruimte optimaal tot zijn recht. Ruimte en vrije tijd zijn beperkt en toch zien mensen de tuin vaak als een belangrijk verlengstuk van de woning. Een goed ingerichte tuin is tenslotte net zo belangrijk als een goed ingericht huis. Een hoveniersbedrijf zorgt voor de optimale inrichting en biedt daarmee toegevoegde waarde.

Onderhoud van uw tuin

Een tuin is geen statische geheel maar groeit en bloeit het hele jaar door. Onderhoud van uw tuin is belangrijk. Zo houdt uw tuin de uitstraling die past bij uw wensen. Dit tuinonderhoud kunt u zelf doen. Maar u kunt het ook uitbesteden aan een hoveniersbedrijf. U kunt afspraken maken om dit op regelmatige basis te doen of dat u af en toe onderhoud wilt laten uitvoeren. Ook alleen boomonderhoud is mogelijk. Het tuinonderhoud is maatwerk en gaat in overleg met u. Baan Hofman hoveniers ondersteunt u met adviezen en het geven van waardevolle tips.

 

Uw tuin is een verlengstuk van uw woonkamer. Goede tuinarchitectuur zorgt dat u optimaal plezier heeft van uw tuin. Wij helpen u graag om uw tuin ook echt zo te maken dat u hier ieder jaargetijde van geniet. Wilt u hier meer over weten of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--