• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Voortuin inrichten: bekijk hier 3 originele voortuin ideeën

Tegenwoordig is de tuin voor velen een belangrijk verlengstuk van de woning geworden. Net als een goed ingerichte woning, is een goed ingerichte tuin een belangrijk iets. In dit artikel vertellen wij u meer over de werkzaamheden die wij als hoveniersbedrijf voor u kunnen uitvoeren en geven wij 3 originele ideeën om een voortuin in te richten.

Tuinarchitectuur voor de inrichting van uw voortuin

De basis van iedere tuin, dus ook een voortuin, is een goed ontwerp. Om die reden besteden wij bij Hoveniersbedrijf Baan Hofman veel aandacht aan tuinarchitectuur. Wij zijn van mening dat, naast uw eigen wensen voor de inrichting van uw voortuin, ook de stijl van uw woning en de omgeving bepalend dienen te zijn in het uiteindelijke ontwerp. Immers, de tuin is tegenwoordig voor velen – mede door beperkte ruimte en vrije tijd – een belangrijk verlengstek van de woning geworden. Een goed ingerichte tuin is daarbij even belangrijk als een goed ingerichte woning. Ook zaken als materiaal- en beplantingskeuze worden vanzelfsprekend in het uiteindelijke ontwerp meegenomen. Op deze wijze ontstaat de basis voor een voortuin met een herkenbaar eigen karakter.

Tuinaanleg

Behalve dat u bij ons terecht kunt voor een tuinarchitect, valt het daadwerkelijk aanleggen van uw voortuin ook onder onze werkzaamheden. Hierbij wordt vaak gedacht aan het aanleggen van een complete tuin. Echter, voor een meer gespecificeerde tuinaanleg, zoals bepaalde onderdelen in een reeds bestaande tuin of tuinrenovatie, bent u bij ons ook aan het juiste adres. Wij voeren alle voorkomende werkzaamheden of voortuin ideeën uit en daarbij is geen plan of ontwerp ons te gek. Onze gediplomeerde hoveniers, tevens professionals, zijn meesters in het maken van de vertaalslag van een idee (ontwerp) naar realisatie.

1. De verticale voortuin

Indien u nauwelijks ruimte heeft, maar wanneer u uw voortuin en woning toch gezellig wil laten ogen, is de verticale voortuin mogelijk een goede oplossing. Bij een verticale voortuin wordt er, zoals de naam al doet vermoeden, de hoogte ingegaan. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een klimop. Deze heeft namelijk een niet al te groot oppervlak nodig om te kunnen groeien. Met een klimop kunt u uw gevel en eventueel balkon aan de voorkant toch op een bijzondere manier aankleden. Door middel van een rek te plaatsen met daaraan gevulde bloempotten kan eveneens een verticale voortuin worden gecreëerd.

2. De strakke en moderne voortuin

Wanneer de stijl van uw woning zich laat omschrijven als strak en modern, is de kans aanzienlijk dat u zo’n zelfde soort voortuin wenst. Er zijn verschillende manieren waarop u zo’n strakke en moderne voortuin kunt inrichten. Een van die manieren heeft te maken met de bestrating ervan. Tegels van verschillende grijstinten afgewisseld met fijn grind en waarbij grote stenen en kleinere bakstenen elkaar afwisselen, dragen bij aan het creëren van een strakke en moderne voortuin. Dit aangekleed met planten en bomen in losse of vaste – gemaakt van betonblokken – plantenbakken of heggen maakt het helemaal af.

3. De anders dan anderen voortuin

Het laatste originele voortuin idee in dit artikel is de “anders dan anderen voortuin”. Het zijn de kleine dingen die het doen en dit gezegde kunt u ook toepassen wanneer u uw voortuin aan het inrichten bent. Wat dacht u bijvoorbeeld van een plantenbak met daarop uw huisnummer? Dat maakt uw voortuin anders dan anderen, omdat u niet kiest voor zo’n standaardbord naast de bel. Of heeft u al eens een vijver in uw voortuin overwogen? Bij voldoende ruimte kan dat een bijzonder idee zijn en zoals u weet is geen plan of ontwerp ons te gek.

Uw voortuin laten inrichten door professionele hovenier? Neem contact op

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag uw gewenste voortuin realiseren!


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--