• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

De 5 mooiste winterharde planten voor in de tuin!

Wilt u tijdens de koude winterse maanden de tuin opfleuren? Dat kan met winterharde planten die bestemd zijn tegen kou en vorst. Met de volgende planten haalt u het leven weer in de tuin tijdens de wintermaanden.

1.      Camelia

De Camelia wordt ook wel de Japanse roos genoemd door haar schitterende roosachtige bloemen. Hoewel de Camelia er tropisch uitziet, is het een echte winterbloeier en blijft de plant het hele jaar door groen. Met vorst heeft deze plant geen problemen, met droogte wel. Zorg er dus voor dat de Camelia nooit droog komt te staan. Terwijl de meeste planten nog aan het ontwaken zijn van hun winterslaap, bloeien de bloemen van deze winterharde plant al vanaf februari.

2.      Skimmia

De skimmia is een van de populairste winterharde planten in de Nederlandse tuinen, waarvan u elk seizoen kunt genieten.  Aan het eind van de zomer verschijnen de eerste knoppen en besjes aan de Skimmia, in de winter behoudt het zijn groene bladeren en in het vroege voorjaar verschijnen de eerste rijk geurende bloemen. Naast dat u de Skimmia in de tuin kunt plaatsen, doen ze het ook goed in potten op het terras of balkon.

3.      Sneeuwbal Viburnum

De volgende winterharde plant die niet mag ontbreken in je tuin is de Viburnum, ook wel bekend als de sneeuwbal. Waarom? Deze heester bloeit al in de winter of het vroege voorjaar en geeft daarbij een heerlijke geur af. De bloemen zijn vaak wit en hebben een ronde vorm, daarom ook de bijnaam sneeuwbal. De Viburnum heeft kleurrijke bessen die erg geliefd zijn bij vogels.

Wij kunnen u helpen met verschillende projecten binnen tuinaanleg in Dordrecht, zo ook met de aanleg van winterharde planten!

4.      Helleborus

De Helleborus is een zeer geliefde winterharde plant voor in de tuin en dat begrijpen wij goed. Er is geen tuinplant die in de wintermaanden zo lang en mooi bloeit als de Helleborus. De bladeren blijven het hele jaar groen en de bloemen bloeien van januari tot in april.

5.      Glansmispel

De glansmispel, of wel Photinia Fraseri, zal uw tuin opfleuren door haar mooie felrode bladeren. Hoe meer u de plant snoeit, hoe roder hij van kleur wordt. In de zomer is het blad donkergroen, en indien u deze niet snoeit verschijnen er witte bloemen. In de herfst kleuren de bladeren naar donkerrood.   

Wilt u de tuin graag opfleuren in de wintermaanden en bent u benieuwd naar deze én andere winterharde planten voor in de tuin?  Wij helpen u hier graag bij! Neem contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies.  


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--