• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Tuinontwerp voor een kleine tuin

Tips voor tuinontwerp bij een kleine tuin

Ga jij binnenkort weer aan de slag met tuinieren? Dan mag je deze informatie zeker niet missen! In dit artikel lees je welke tuinontwerpen ideaal zijn voor een kleine tuin. 

Tuinontwerp voor ruimte in een kleine tuin met rust en eenheid

Bent u benieuwd hoe u extra ruimte kunt creëren in een kleine tuin? Ons antwoord hierop is: met rust en eenheid. Elke tuin is uniek, waardoor kalmte en harmonie in verschillende elementen te vinden zijn. Kies bijvoorbeeld een symmetrisch patroon in de betegeling van uw tuin. Ook geven zachte, neutrale kleuren een ruimer gevoel aan de atmosfeer. Tevens kunt u ervoor kiezen om een groot object in de tuin te plaatsen zoals een boom, terwijl u de resterende oppervlakte met kalmerende elementen aankleed. Personaliseer dit tuinontwerp tevens met advies van een expert en uw kleine tuin zal direct een stuk groter ogen!

Tuinontwerp voor diepte in een kleine tuin

Wist u dat er vele trucs zijn om via een tuinontwerp diepte te creëren? Als tuinarchitect werken wij met diagonale lijnen, lange smalle paden en doorkijkjes als verrassingselementen in een tuin. Zo kan het schuiven van tuinmeubels of een leuke hangstoel al gauw een spannende sfeer aan het tuinontwerp toevoegen. Bent u benieuwd hoe het creëren van diepte in een kleine tuin er uit ziet? Neem voor vele voorbeelden gerust een kijkje op onze homepagina en raak geïnspireerd door dé hovenier in Dordrecht!

Privacy en beschutting toevoegen aan het tuinontwerp 

Bent u een voorstander van privacy? Met een strakke, verticale beschutting creëert u een afwerend effect voor pottenkijkers. Zo kunt u heerlijk in alle rust genieten van een perfect ontworpen, gezellige stadstuin. Wist u daarbij dat verticale elementen ook nog eens uw tuin ruimer laten ogen? De verticale schutting brengt een gevoel van lengte en breedte aan de tuin waardoor u naast uw privacy tevens volkomen gebruik kunt maken van elke millimeter binnen uw tuin oppervlakte. Dat is nog eens handig opgelost, toch?

Het efficiënt indelen van een tuinontwerp, zo doet u dat!

Misschien vraagt u zich nu wel af: wat is nou de meest voorkomende tip die een hovenier zou geven? Om een efficiënte indeling van een tuinontwerp te behouden raden wij aan om balans te creëren in uw kleine tuin. Benut elke hoek met een creatieve oplossing, denk hierbij aan een gezellige zithoek of hoog tot laag afwisselende beplanting. Zo brengt u alle persoonlijke elementen in evenwicht met de opstelling waarin uw tuin is opgedeeld. Wilt u graag persoonlijk advies voor het efficiënt indelen van het tuinontwerp voor uw kleine tuin? Neem dan gerust contact met ons op voor advies op maat!


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--