• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

De 3 mooiste struiken voor in de tuin

Wilt u uw tuin aankleden met een variatie aan prachtige struiken? Wij hebben de 3 meest kleurrijke, winterbestendige struiken voor u op een rijtje gezet! Welke van deze struiken zal straks bloeien in uw tuin?

Wintersneeuwbal

Deze prachtige struik vol met wit tot lichtroze bloemen komt tussen november en februari tot bloei. Ook geeft deze struik een heerlijke geur waardoor uw tuin een zacht winters gevoel krijgt. Daarbij kan deze struik makkelijk in zowel het zonlicht als de schaduw geplaatst worden. Ook in de zomer geven de sierlijke takken van deze plant een mooi mediterraans gevoel. Wilt u uw tuin niet met te veel poespas indelen maar toch een kleurrijke sfeer geven? Dan is deze struik perfect voor u!

Lagerstroemia

Als winterharde struik houdt de lagerstroemia het tot wel min 15 graden celsius vol! Daarentegen bloeit deze kleurrijke terrasplant volop door in de zomer. Met paarse, witte of wijnrode bloemen vrolijkt de Lagerstroemia de tuin op tijdens de warme zomerdagen. Wees niet getreurd, ook tijdens de koude winterdagen behoudt deze plant een sierlijke sfeer in jouw grote of kleinere tuin! Wees u er wel van bewust dat u de struik een zonnige plek uit de wind moet geven. Ook is het belangrijk dat de grond zowel zomers als ‘s winters niet te nat is! Zo gaat uw lagerstroemianog vele zomers mee. 

Nandina

Bent u een liefhebber van een warme tuin met diepe tinten? Dan is een nandina struik perfect voor u. De nandina staat bekend als een vurige plant: de kleuren van de bladeren hebben een felrode tot donkerpaarse verschijning. Zo ontwikkelt de Nandina in de lente naast de bladeren ook prachtige bloemen die zich in de zomer omtoveren tot bessen. Om dit bloeiprocess voor een langere periode vol te houden, raden wij u aan om deze struik in een zonnige, beschutte plek te plaatsen. Ondanks de plant winterbestendig is, is het slim om deze af te dekken onder het vriespunt. 

Hulp nodig?

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit deze prachtige struiken voor in de tuin of weet u simpelweg niet wat het beste in jouw tuin past? Geen zorg! Hoveniersbedrijf Baan Hofman helpt u graag met het inrichten van uw tuin door middel van tuinaanleg in Dordrecht. Zo kunt u door alle seizoenen heen genieten van een heerlijke sfeer, aangepast op uw persoonlijke voorkeuren. Bent u benieuwd naar voorbeelden van onze creaties? Neem gerust een kijkje op onze homepagina en raak geïnspireerd door dé hovenier in Dordrecht! Of neem vandaag nog gemakkelijk contact op voor meer informatie.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--