• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

v

Snelgroeiende boom voor kleine tuin? We zetten ze op een rijtje

Droomt u ook van een mooie boom in de tuin, maar heeft u maar weinig ruimte tot uw beschikking? Dan zult u kritisch moeten kiezen welke boom een plekje in uw tuin krijgt. Gelukkig zijn er veel compacte boomsoorten die uitstekend gedijen in een kleine tuin. Met een compacte boom geeft u uw tuin snel een mooie uitstraling. Combineer de boom met middelhoge struiken en lage planten en creëer een goed gevulde tuin, zonder dat het vol aanvoelt. Een tuinarchitect kan u helpen bij het maken van een mooie indeling. Als u nu een kale tuin heeft, is het verleidelijk om voor snelgroeiende bomen te kiezen. Maar snelgroeiende bomen worden ook vaak erg groot, waardoor ze juist minder geschikt zijn voor een kleine tuin. Om u op weg te helpen zetten we een aantal mooie compacte bomen voor u op een rijtje. Zo kiest u eenvoudig een boom die uw kleine tuin verrijkt.

Stijlvol en praktisch: Leibomen

Veel mensen kiezen voor leibomen in hun tuin. Ze werken uitstekend als afscherming van een terras of als bescherming tegen de zon. Een voordeel van leibomen is dat ze maar weinig ruimte in beslag nemen. Daarom zijn ze ook erg geschikt voor een kleine (voor)tuin. Er zijn diverse soorten leibomen. Sommige zijn snelgroeiend. De Platanus Acerifolia is hier een mooi voorbeeld van. Tussen twee bomen heeft u bij deze soort wel wat meer ruimte nodig. Zoekt een leiboom die dichter op elkaar neergezet wordt? Dan is de Fagus Sylvatica een goede keuze. 

Hoog maar smal: Zuilbomen

Hoewel u misschien maar weinig ruimte in uw tuin heeft, kan een boom ook in een kleine tuin flink de hoogte in groeien. Daarom zijn zuilbomen een erg geschikte keuze voor in een kleine tuin. Deze smal opgaande bomen groeien wel de hoogte, maar niet zo zeer de breedte in. De Liquidambar styraciflua ’Fastigiata’ is een populaire zuilboom voor kleine tuinen. Deze boom kan meer dan tien meter hoog worden, terwijl de boom niet breder wordt dan drie meter. Zo maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. 

Uw kleine tuin mooi inrichten? Wij helpen u verder!

Begint het bij u te kriebelen om uw tuin mooier, functioneler of sfeervoller in te richten met mooie bomen? Wij helpen u graag verder. Van een eerste tuinontwerp tot de aanleg en het onderhoud, wij ontzorgen u waar u wilt. Bent u benieuwd wat ons hoveniersbedrijf in Dordecht voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--