• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Tuinaanleg met grind

Tuinaanleg met grind: 3 inspirerende ideeën

Grind is een prachtig materiaal dat uw tuin een compleet andere look kan geven. Door grind te gebruiken in de aanleg van de tuin voegt u een heel duidelijk, contrasterend materiaal toe dat een frisse tegenhang geeft aan veel groen. Het is een basismateriaal dat verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren, warme en koele tinten en formaten. Er is zoveel mogelijk! Wij delen graag 3 prachtige tuinen met u die inspiratie kunnen bieden wanneer u zelf op zoek bent naar een manier om grind toe te passen in de tuin. 

1.    Een Japanse tuin 

In een Japanse tuin zien we altijd drie elementen terug: water, beplanting en steen. Water komt vaak terug in een vijver of waterornament. De basiskleur van een Japanse tuin is groen: vooral bonsai, bamboe en mossen doen het goed. Steen voegt rust en balans toe aan een Japanse tuin. In dit voorbeeld zien we grind toegepast in een ‘zen-tuin’: een speciaal soort tuin waarbij een groot vlak wordt bedekt met grind. Vaak wordt dit in een sierlijk patroon geharkt. Uiteraard kunt u dit ook toepassen op een kleiner oppervlak of slechts in een gedeelte van de tuin. Onze hoveniers in Dordrecht kunnen u hierover uitstekend adviseren. 

2.    Grind om looppaden en lanen aan te geven 

In dit voorbeeld is een brede laan bestraat met grind, waardoor deze mooi in contrast staat met het groene grasveld ernaast. Grind is een uitstekend materiaal om looppaden, opritten en oprijlanen mee te bedekken – het maakt direct duidelijk dat het een toegang is tot de woning of de rest van de tuin, is makkelijker om overheen te rijden met een auto en voegt sfeer toe aan de tuin. Kiest u voor een gladde bestrating zoals asfalt of tegels, dan wordt de sfeer van de tuin direct strakker en moderner. Grind kan zorgen voor een wat meer speelse, losse look. 

3.    Een weelderige, romantische tuin 

In het bovenstaande voorbeeld is de creatieve, sfeervolle eigenschap van grind goed zichtbaar. Het is een materiaal dat zich uitstekend leent voor weelderige bloementuinen waar romantische slingerpaadjes, knusse hoekjes en een bloemenzee de dienst uitmaken. Zo ook in dit voorbeeld. De boogconstructie kunt u in uw eigen tuin ook gemakkelijk een plekje geven door hem in een wat kleinere variant uit te voeren. Daaronder zo’n mooi kringelpaadje, en de sfeer van uw tuin is in een keer helemaal anders! 

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het aanleggen van uw tuin? Dan staan we graag voor u klaar met het juiste advies. U kunt altijd vrijblijvend een offerte bij ons opvragen. Neem dan vooral contact met ons op! 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--