• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Dit zijn de populairste tuinplanten

Planten zijn de beste vrienden van iedere tuinier! Niet alleen geven ze kleur, levendigheid en leven aan een tuin, maar ze spelen ook een belangrijke rol bij het gezond houden van het ecosysteem. Zo zorgen al uw prachtige planten in de tuin niet alleen voor zuurstof, maar helpen ze daarnaast ook de kwaliteit van de grond te verbeteren. Kortom, er zijn veel goede redenen om planten in uw tuin te zetten. In dit artikel geven we met plezier een aantal opties!

1 Rozen

 Weinig planten zijn zo populair als de roos! Rozen zijn klassieke symbolen van liefde en waardering, waardoor zij een populaire keuze zijn voor alle tuinen. Ze hebben volle zon en goed gedraineerde grond nodig, en ze moeten goed gesnoeid worden om een gezonde groei te bevorderen. Met een beetje zorg en aandacht door een hovenier in Dordrecht kunnen rozen echter in elke tuin mooi tot bloei komen. Doordat ze bestand zijn tegen strenge winters en lange perioden van droogte, zijn ze een van de meest veelzijdige en veerkrachtige planten die er zijn. 

2 Impatiens

Impatiens zijn om een aantal redenen populaire tuinplanten. Ze zijn niet alleen gemakkelijk te verzorgen, maar ze zijn er ook in veel verschillende kleuren. Deze prachtige planten bloeien ook de hele zomer door, en geven zo elke tuin een vleugje kleur. Wat de verzorging betreft, moeten impatiens in vochtige, goed gedraineerde grond geplant worden. Zij geven ook de voorkeur aan schaduwrijke plaatsen, dus zijn zij een goede optie voor tuinen die niet veel zon krijgen. Als ze eenmaal gevestigd zijn, kunnen ze lange perioden overleven zonder water te geven. Maar, ze zullen echter uitbundiger bloeien als ze continu vochtig gehouden worden. Een goede plant voor de beginnende tuinier! 

3 Goudsbloemen

Last but not least: goudsbloemen. Deze populaire vaste tuinplanten staan bekend om hun opvallende bloemen en gemakkelijke verzorging. Deze vrolijke bloemen zijn er in een groot aantal kleuren, waaronder geel, oranje en rood. Goudsbloemen zijn ook populair omdat ze uitstekend zijn in het afschrikken van ongedierte, waardoor ze een goede keuze zijn voor natuurlijke ongediertebestrijding. Wat de verzorging betreft, zijn goudsbloemen zeer gemakkelijk en gaan ze goed in de meeste grondsoorten, zolang ze maar volle zon krijgen. Met een klein beetje verzorging zullen deze populaire planten het hele seizoen door schittering in uw tuin brengen.

Advies nodig over populaire (vaste) tuinplanten?

Als u op zoek bent naar planten om aan uw tuin toe te voegen, dan hebben wij enkele goede suggesties gegeven. Deze planten zijn vaak gemakkelijk te verzorgen en zorgen voor prachtige bloemen. Neem vandaag nog contactmet ons op als u hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste planten voor uw specifieke tuin!


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--