• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Kleurrijke bloemen en planten

Dit zijn de leukste kleurrijke planten en bloemen in de tuin

Wie droomt er nu niet van een kleurrijke tuin vol leven? Als hoveniersbedrijf in Dordrecht weten we daar natuurlijk alles van! In dit blogartikel lichten wij 4 planten en bloemen uit waarmee u uw tuin kunt omtoveren tot een kleurrijke bloemenzee. 

Kalmia

De kalmia, of wel lepeltjesboom, is een sierlijke wintergroene heester uit de heidefamilie. Deze sierstruik vormt bijzonder mooie rood-paarse komvormige bloemen. In mei en juni staat de kalmia in bloei, en kunt u genieten van trossen met soms wel 30 bloemen. Met deze struik bent u verzekerd van een kleurrijke tuin. Is de kalmia uitgebloeid, dan kunt u ook nog genieten van haar mooie glanzende bladeren.  

Rhododendron

De rhododendron plant is een bloeiende vaste plant die een kleurrijke toevoeging geeft aan uw tuin. U kunt de rhododendron verkrijgen in allerlei verschillende kleuren, waardoor u deze precies kunt matchen aan de inrichting van uw tuin. Het voordeel van deze vaste bloeiende plant, is dat u er weinig onderhoud aan hebt. Mocht u alleen een balkon of terras hebben, dan kunt u de rhododendron ook gewoon in een pot plaatsen, ook hier doet hij het prachtig!

Camellia

Houdt u van roosachtige bloemen? Dan mag de camellia – ook wel Japanse roos genoemd - niet ontbreken in uw kleurrijke tuin. Deze sierlijke struik heeft een lange en uitbundige bloei van roosachtige bloemen. De kleuren van deze bloemen variëren van rood, roze, lila tot wit. Ook deze struik staat mooi in een pot op het balkon of het terras. Het voordeel van deze bloeiende vaste plant is dat hij goed winterhard is, wat betekent dat u elk jaar opnieuw kunt genieten van prachtige bloemen.

Lavendel

Lavendel geeft uw tuin niet alleen een kleurrijke twist, maar trekt daarnaast ook vlinders, bijen en hommels aan. Van het voorjaar tot de late zomer geeft deze prachtige paarse plant kleur en geur aan uw tuin. Het leuke van lavendel is dat u het ook kunt gebruiken in bloemstukjes die u bijvoorbeeld op de badkamer of het toilet kunt hangen voor een verfrissende geur.

Persoonlijk advies over kleurrijke bloemen en planten

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit deze kleurrijke bloemen en planten? Of weet u simpelweg niet wat het best in uw tuin past? Geen zorgen! Wij helpen u graag met het inrichten van uw tuin, zodat u alle seizoenen kunt genieten van prachtig gekleurde bloemen en planten. Neem gerust een kijkje op onze homepagina voor meer inspiratie of neem contact op voor persoonlijk advies.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--