• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

plantenziekten bestrijden

Zo kan je het beste plantenziekten bestrijden

Planten staan aan de basis van het leven op aarde. Ze maken zuurstof en reinigen water, zijn goed voor uw afweersysteem en maken bovenal iedereen blij. Echter kunnen planten, net zoals u en ik, ook ziekten krijgen. Erg vervelend, want deze ziekten weerhouden uw planten ervan om in volle glorie te bestaan. Gelukkig weten we als hoveniersbedrijf in Dordrecht inmiddels veel over plantenziekten. Zo weten we niet alleen manieren om plantenziekten te bestrijden, maar ook hoe we ze kunnen voorkomen. In dit artikel leren wij u meer over plantenziekten en hoe u deze het beste aan kunt pakken. Zo zorgt u ervoor dat uw tuin weer een bron van geluk wordt. 

Verschillende plantenziekten en hoe ze te herkennen

Ook met uw planten is voorkomen beter dan genezen. De geheime tip om ziekten bij uw planten te voorkomen is door ze simpelweg goed te verzorgen. Dit houdt in dat uw planten de juiste plaats krijgen, net als voldoende water en bemesting. Niet alles is helaas te voorkomen. Verschillende soorten schimmels en beestjes kunnen uw planten ziek maken. De meeste plantenziekten kunt u herkennen door vlekken of kringen op de bladeren van de plant. Bij roest ziet u bijvoorbeeld een duidelijke oranje schimmel op het blad. Overige veelvoorkomende plantenziekten zijn:

  • Schurft: Zwarte vlekken op de takken
  • Roetdauw: Zwarte schimmel gecreëerd door luizen
  • Sterroetdauw: Stervormige bruinzwarte vlekken
  • Meeldauw: Witte schimmel, vaak pluisachtig
  • Verwelkingsziekte: Bloemen verwelken, planten vergaan. Door de schimmel zullen ook jonge twijgen afsterven. Deze ziekte is moeilijk te bestrijden.
  • Virusziekte: Gele vlekken of kringen op de bladeren

Plantenziekten bestrijden

Het tegengaan van plantenziekten doet u met een bestrijdingsmiddel. Uw plant zal de voorkeur geven aan een biologisch geproduceerd middel. Het middel zal volgens de aanwijzingen verdunt moeten worden met water en vervolgens op de besmette plant gespoten worden. U spuit het middel op de boven- en onderkant van de bladeren, tot deze beginnen te druppelen. Mocht u het idee hebben dat de plantenziekten bestrijding niet volledig heeft geholpen, dan kunt u er voor kiezen om de behandeling nogmaals te doen.

Een beetje liefde

Het resultaat van het voorkomen, dan wel genezen, van de planten in uw tuin is dat het algehele plaatje weer zal floreren. Het is tevens een erg goede oproepkracht voor het gelukshormoon. Met een beetje liefde komt veel goed.

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf die met professionaliteit en 35 jaar aan wijsheid uw tuin onder de loep neemt? Neem dan gerust contact met ons op. 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--