• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

vogels in je tuin lokken

Zo lok je vogels in je tuin

Wil jij het liefst elke dag wakker worden met het vrolijk getsjilp van koolmeesjes, merels en mussen? Dan is het zaak om jouw tuin aantrekkelijk te maken voor vogels! Hoe je dat doet? Wij geven je 4 tips om vogels naar je tuin te lokken.

Zorg voor veel groen om vogels je tuin in te lokken

Wat trekt vogels nou echt aan? Veel groen en weinig bestrating. Hoe meer bomen en struiken er in je tuin staan, hoe meer vogels je naar je tuin lokt. Vogels vinden het namelijk heerlijk om zich te nestelen in een verscholen plek, zoals in een eik, beuk of struik. Heb jij een schutting als erfafscheiding? Dan kun je er planten zoals klimop of klimroos tegenaan laten groeien.

Ben jij nog op zoek naar een (nieuwe) groene erfafscheiding waarmee je vogels naar de tuin kunt lokken? De volgende planten en struiken zijn perfect voor het aantrekken van vogels: buxus, laurierkers, taxus, beukenhaag, meidoorn, hedera en coniferen.

Zorg voor water in de tuin

Wil je vogels in de tuin lokken, dan is het essentieel om te zorgen voor drinkwater. Vooral tijdens de warme, droge zomers zijn vogels op zoek naar schoon drinkwater. Door water- of drinkbakjes in de tuin te plaatsen, help je de vogels een handje. Daarnaast kun je vogels ook je tuin in lokken met een vijvertje, zodat ze zich kunnen wassen. Zorg wel voor voldoende hoge waterplanten in de vijver, zodat de vogels zich veilig voelen.

Vruchten en fruit lokken vogels je tuin in

Vogels zijn – net als mensen– gek op fruit! Naast dat het leuk is om zelf fruit te verbouwen, lok je er dus ook veel vogels mee in je tuin. En geen zorgen om je oogst, er blijft echt wel genoeg fruit over om zelf te plukken. Nou heeft natuurlijk niet iedere tuin plek voor een appel- of perenboom, in dat geval kan je ook vruchten planten. Bramen, bessen en aardbeien zijn topfavorieten onder de vogels.

Zorg voor genoeg voedsel in de tuin

De laatste manier om vogels naar je tuin te lokken, is om ervoor te zorgen dat er genoeg voedsel te vinden is. Fruit in de tuin kwam al even ter sprake, maar er is nog iets waar vogels gek op zijn: wormen. Wormen zitten vaak onder de grond en komen naar boven op het moment dat het gazon wordt besproeid. Door regelmatig het gazon te besproeien lok jij dus meer vogels naar je tuin.

In de winterperiode is het een stuk lastiger voor vogels om voedsel te vinden. De grond is vaak bevroren waardoor ze geen wormen kunnen pikken. Wil je ook in de winter vogels naar in de tuin lokken, hang dan een vetbol of een mix van zaadmengelingen op. 

Wil jij jouw tuin nou aanpassen om meer vogels in je tuin te lokken? Neem dan contact met ons op. Dan helpen we je, als professioneel hoveniersbedrijf uit Dordrecht, graag verder om dit idee te realiseren!

 

 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--