• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Dit waren de tuintrends van 2022

Dankzij de zomerse temperaturen hebben we het afgelopen jaar veel van het buitenleven kunnen genieten. Heerlijk met z’n alle in de tuin! Onze trendwatchers hebben de tuintrends het afgelopen jaar goed in de gaten gehouden. In dit blogartikel blikken we terug op de tuintrends van 2022.

Natuurlijke kleuren

Als we het hebben over tuintrends, dan spreken we over meer dan alleen het soort bloemen en planten dat er in de grond staat. De sfeer in jouw tuin wordt grotendeels bepaald door het exterieur design. Daar waar we vorig jaar veel zwarte tinten zagen, mocht het dit jaar allemaal een stuk lichter. Zo zagen we het afgelopen jaar veel ingetogen aardse tinten zoals saliegroen, grijs, beige en bruin. Veel mensen kozen voor deze natuurlijke kleuren omdat het veel rust uitstraalt in de tuin. 

Knus en overdekt

Omdat we steeds meer zijn gaan thuiswerken, was er in 2022 meer behoefte om binnen met buiten te verbinden. Dit kan natuurlijk met doorlopende tegels en kleuren, maar de tuintrend die wij vooral terug zagen komen was de overkapping of veranda. Het liefst nog met een glazen schuifpui erin. Gezellige lichtjes en een kacheltje erbij en het plaatje is helemaal compleet. Tijdens de warme dagen kun je de verkoeling opzoeken onder de overkapping en wanneer het wat kouder is, schuif je de boel lekker dicht.  

Bohemian stijl

Daar waar we aan de ene kant veel rustige kleuren zagen, kozen mensen aan de andere kant voor de bohemian stijl. Deze tuintrend heeft een wat meer uitgesproken stijl, waarbij er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en rotan. Dit in combinatie met Perzische vloerkleden, patchwork sierkussens, hangstoelen, buitenspiegels en kleurrijke afwerkingen, zorgt voor een waar vakantiegevoel in de tuin.

Niet te missen tuintrend: de moestuin

Een duidelijke tuintrend van het afgelopen jaar was de moestuin. Steeds meer mensen waren bezig met het eten van gezond, biologisch voedsel. Het aanleggen van een moestuin is dan ook de ideale hobby die hierbij aansluit. Het leuke van een moestuin is dat je er geen grote tuin voor hoeft te hebben. Ook op een balkon of in een stadstuin kun je al enkele gewassen verbouwen.  

Trendy tuin 2023

Wil jij het aankomende jaar ook een hippe, trendy tuin en ben jij nog op zoek naar hulp bij de aanleg hiervan? Neem dan contact met ons op. Als professioneel hoveniersbedrijf uit Dordrecht, helpen wij je graag met het realiseren van jouw droomtuin.  


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--