• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Kindvriendelijke tuin? Wij geven u 3 tips

 

Wat is er nou leuker voor een kind dan opgroeien in een huis met een ruime tuin? Lekker voetballen, even schommelen en flink ravotten met vriendjes en vriendinnetjes. Maar dat kan niet in elke tuin. Ligt er een vijver of staan er bijzondere planten en bloemen? Dan is een tuin al gauw niet geschikt voor kinderen. Hoe maakt u uw tuin kindvriendelijk? Dat kan natuurlijk door een tuinarchitect in te schakelen. Zelf kunt u ook al wat dingen doen. Met deze drie tips bent u al een eind op weg.

 

1.      Zorg voor voldoende gras

Niets zo leuk voor kinderen als hun eigen creativiteit de vrije loop laten. Geef ze een grasmat en ze vermaken zich opperbest. Het ene kind zal lekker gaan voetballen, het andere kind sleept z’n poppen mee naar buiten en een derde bouwt hutten of speelt restaurantje. Door een goede grasmat te leggen van een stevige grassoort, is elk kind al snel tevreden. Ze worden creatief van een onbegrensde ruimte en u hoeft niet bang te zijn dat er spullen stuk gaan.

2.      Een mooie zandbak

Met een lekker ruime zandbak is elk kind tevreden. Denk maar eens na, met een emmertje, schepje en misschien wat leuke taartvormpjes heeft elk kind uren speelplezier. U kunt bij de bouwmarkt speciaal zandbakzand kopen en als u het feest compleet wilt maken, legt u de tuinslang klaar. Want modder is weer een heel andere ervaring dan gewoon zand. Het is aan te bevelen om ervoor te zorgen dat de zandbak afgesloten kan worden. U kunt dan ’s nachts een deksel of plaat over de zandbak leggen, zodat ongedierte geen kans krijgt. Bovendien houdt u op die manier katten uit de zandbak. Wel zo hygiënisch.

3.      Koop een mooi speeltoestel

Als u echt uit wilt pakken, investeert u in een mooi speeltoestel. Alle kinderen houden van lekker klauteren en klimmen en met een mooie glijbaan aan één van de zijkanten komen ze ook altijd weer veilig beneden. De meeste speeltoestellen kunt u zelf in elkaar zetten, maar indien gewenst ook laten monteren ter plaatse. De keuze is letterlijk reuze. U kunt gaan voor een schommel en glijbaan, maar er zijn ook veel uitgebreidere opties. Kijk naar wat uw kind graag doet, zorg dat er voldoende ruimte in uw tuin is voor het toestel van uw keuze en dan kunt u een toestel uitkiezen. Uw kind zal versteld staan van de mogelijkheden!

Met bovenstaande tips kunt u zelf uw tuin al wat kindvriendelijker maken. Maar als u het groots wilt aanpakken dan helpen wij u daar graag bij. Bij Hoveniersbedrijf Baan Hofman besteden we veel aandacht aan architectuur; een goed ontwerp is immers de basis van elke tuin. Wij nemen uw wensen in acht en houden daarnaast rekening met de stijl van uw woning en omgeving. Zo zoeken we voor u de ultieme balans in stijl, eenvoud en exclusiviteit. Wilt u meer weten over welke opties er zijn om uw tuin kindvriendelijk te maken? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden eens door te nemen.

 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--