• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Moderne tuinen met weinig onderhoud; bekijk 4 ideeën

Hoe lekker is het om op de lange zomeravonden in de tuin te zitten en ervan te genieten. Maar de dagen zitten ook vrij vol met werk, familie en vrienden. Dan wilt u natuurlijk vooral van de tuin genieten en tot rust komen en niet hard aan het werk. Daarom deze prachtige moderne tuinen met weinig onderhoud.

Onderhoudsarme tuin: kies voor kunstgras

Kunstgras wordt mooier en mooier. En gaat ook steeds meer op echt lijken! Waar u echt gras in het voorjaar iedere week moet maaien, en in de zomer zelfs twee keer per week, hoeft dat natuurlijk bij kunstgras niet. De grasmat blijft in de wintermaanden ook mooi groen, waardoor uw tuin het gehele jaar er fris en verzorgd uitziet.

Kies onderhoudsvrije planten

Wat is een tuin zonder planten? Precies, helemaal niets. Maar vaak wordt gedacht dat planten gelijk staan aan veel onderhoud. Maar gelukkig hoeft dat het niet zo te zijn. Wilt u onderhoudsvrije planten? Kies dan voor vaste planten. Deze blijven langer dan een jaar staan en hoeft u niet elk seizoen opnieuw te planten. Margrieten, Geraniums en Lavendel zijn niet alleen kleurrijk, ze hebben ook weinig onderhoud nodig. Maar voor een moderne en strakke tuin kunt u het beste kiezen voor siergrassen. U kunt kiezen voor een haag die langzaam groeit, zoals de Taxus of een niet woekerende bamboe. Weinig snoeiwerk! Maar wat het onkruid al helemaal tegenhoudt, zijn bodembedekkers. Een tuinarchitect kan u helpen om te kijken welke planten het beste in uw tuin passen.

Onderhoudsvrije moderne tuin: worteldoek is de oplossing

Een moderne tuin kunt u creëren door met verschillende materialen in strakke vlakken te werken. Bijvoorbeeld verschillende soorten houten vlonders, grind of boomschorsen. Onder al deze materialen moet u altijd wel worteldoek leggen. Hier komt dan geen onkruid door. Als u kiest voor een houten vlonder, lak dan de houten planken wel van tevoren even goed af. Hiermee voorkomt u dat de planken gaan rotten.

Eenmaal onkruid?

Begint u wel onkruid te krijgen tussen de planten? Haal het dan meteen weg. Onkruid onttrekt namelijk voedingsstoffen die in de bodem zitten. Daarnaast trekt het ongewenste dieren aan. Hoe u het onkruid het makkelijkste weg kunt halen? Gewoon schoffelen! Op een zonnige dag kunt u het onkruid laten liggen, dit zal uitdrogen. Zijn het vochtige dagen, gooi het onkruid dan wel echt weg. Anders zit het voor dat u het weet weer in de grond. Belangrijk is dat u goed de wortel meetrekt als u het onkruid uit de bodem verwijdert.

Lees ook alles over daktuinen met weinig onderhoud.

Meer weten over moderne tuinen met weinig onderhoud?

Niet onderhoudsvrij, maar wel erg mooi voor de tuin: een vijver! Als i een vijver wil aanleggen, let dan op deze vier belangrijke dingen bij het aanleggen van een vijver. Zoekt u een hovenier die u kan helpen met het ontwerpen en aanleggen van een moderne tuin die weinig onderhoud vergt? Neem contact met ons op en samen kijken we naar het beste resultaat voor uw tuin.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--