• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

De beplanting van een strakke moderne tuin; 2 ideeën

Je hebt een tuin, en je wilt die modern maken. Je werkt aan de rechte lijnen, plaatst mooie verlichting in spots op plekken en hebt een prachtige vlonder geplaatst. Maar welke planten plaats je in je nieuwe moderne tuin? Wij geven jou de tips. Het belangrijkste aan een moderne tuin is dat je zorgt voor rechte, strakke lijnen. Doe je dat niet, dan zal het niet een moderne uitstraling hebben. Maar ook met planten kun je de stijl van een moderne tuin versterken. Want zonder groen wordt een tuin sfeerloos en ga je er niet lekker zitten. En dat wil je juist wel. Belangrijk: houd genoeg ruimte tussen de harde materialen (tegels, vlonders, etc.) zodat je je planten goed kwijt kan. De beste verhouding is wanneer je een derde harde materialen hebt en tweederde voor beplanting. Dit is ook belangrijk, zodat het regenwater ook weg kan lopen.

1. Strakke beplanting in een moderne tuin: hagen

Hagen zijn bij uitstek perfect voor een strakke tuin. De lijnen die je kan maken met de hagen zorgen niet alleen voor een moderne uitstraling; je kunt ook nisjes maken en daar zitjes plaatsen. Zo blijft je tuin modern en strak, maar zorg je ook voor gezelligheid en sfeer. Kies een conifeer of een ligusterhaag. Ook blokken van Prunus of Taxus doen het altijd goed in een haag. Wil je het iets losser hebben en minder compact? Kies dan voor bamboe of een boom, zoals een plantaan. Extra leuk: zet een aantal boompjes op een rij en plaats een spotje bij de stam, zo licht je hem mooi uit.

2. Planten en bloemen voor een strakke tuin

Voor een moderne tuin is het belangrijk dat je niet te veel verschillende soorten planten bij elkaar plaatst. Zorg ervoor dat je een beperkt aantal hebt en die ook in grotere groepen plaatst. Kleinere groepen lijken speelser, en dat is niet de stijl waar je voor wilt gaan. De planten die perfect passen bij een strakke tuin zijn siergrassen, zoals Struisriet en Olifantengras. Maar wie denkt dat kleur niet past in een strakke en moderne tuin heeft het mis, plant daarom met een gerust hart lavendel, pluimhortensia’s of leliegras.

Meer weten? Schakel een tuinarchitect in

Is je tuin nu nog helemaal leeg? Dan kun je ook een tuinarchitect inschakelen. Die kijkt mee naar jouw tuin en jouw wensen. Zo kun je er deze zomer optimaal van genieten. Wil je daarnaast ook het werk door iemand anders laten doen? Geen probleem: er is altijd wel een hovenier die jouw tuin kan aanleggen.

Heb je vragen over welke beplanting nog meer geschikt is voor jouw tuin of heb je een ander specifieke vraag? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We helpen je graag.

 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--