• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

4 prachtige herfstbloeiers voor een kleurige tuin in het najaar

Geniet u er ook zo van als uw tuin in volle bloei staat? Waar de meeste tuinen vol staan met beplanting die een bloeiperiode in de lente- en zomermaanden heeft, is het ook mogelijk uw tuin te beplanten met prachtige herfstbloeiers! Op die manier kunt u ook als de winter inzet nog genieten van een tuin in bloei. Vraag uw tuinarchitect eens om mee te kijken naar de mogelijkheden in uw huidige tuin. Zelfs voor daktuinen zijn vaak hele mooie oplossingen te verzinnen! Wilt u zelf uw herfst tuin inrichten? Voor een kleurige tuin tijdens koude dagen gebruikt u de volgende herfstplanten:

1. De Aster: typische herfstbloemen voor in uw tuin

Asters bloeien van september tot en met november en kunnen daarom met recht herfstbloeiers worden genoemd. Deze herfstbloemen zijn te verkrijgen in allerlei kleuren en hoogten en komen in iedere herfst tuin goed tot hun recht. De bloemen knipt u na de bloei af om er de volgende herfst weer volop van te kunnen genieten!

2. Zijn Chrysanten najaarsplanten?

Bij het horen van de naam Chrysant denkt u misschien aan de bekende snijbloemen. Maar wist u dat er ook veel winterharde tuinchrysanten bestaan? Dit maakt de Chrysant bij uitstek geschikt om uw tuin in de herfst mee op te fleuren. Met alle verschillende kleuren en bloemen die van de Chrysant te verkrijgen zijn, kunt u een geweldig kleurige tuin samenstellen!

3. Kies voor bloeiende kruiden in uw herfst tuin

Salie is niet alleen een kruid dat vaak wordt gebruikt in de keuken. De plantenfamilie die luistert naar de naam ‘Salvia’ bloeit van augustus tot november en verspreiden een heerlijke geur die vlinders aantrekt. Deze najaarsplanten zijn geschikt om te plaatsen uw border, maar kunnen ook in een pot worden gehouden op uw balkon. Herfstbloeiers als Salie zijn onmisbaar voor iedereen die houdt van een gezellige tuin in bloei.

4. Houdt u van herfstbloeiers met mooi blad? Plant dan een Steenbreek!

De Steenbreek, ook wel Herfststeenbreek, is deel van de Saxifraga familie. Deze herfstplanten hebben niet alleen prachtige bloemen; ook de grote bladeren zijn een mooie toevoeging aan uw kleurige herfst tuin. Goed om te weten: het blad van deze herfstbloeiers is gevoelig voor nachtvorst en staat het liefst op een beschutte plek.

Wilt u meer voorbeelden van herfstplanten zien, of bent u benieuwd welke herfstplanten of herfstbloemen geschikt zijn voor uw tuin of balkon? Wij denken graag met u mee! Neem vrijblijvend contact op met dé hovenier in omgeving Dordrecht.


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--