• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Een lage tuinafscheiding: 3 redenen om hiervoor te kiezen

Er zijn erg veel opties beschikbaar voor de afscheiding van uw tuin. Als u op zoek bent naar een nieuwe afscheiding van uw tuin loont het om eens te bekijken wat bij u en uw wensen past. Sommigen kiezen voor een klassieke houten schutting, anderen voor een mooie klimopwand. Deze kunnen hoog of laag zijn. Er wordt ook wel eens gekozen voor een beukenhaag of haag van coniferen, die vaak juist wat hoger zijn. Daarnaast zijn er een hoop andere creatieve mogelijkheden die variëren in materiaalkeuze en hoogte. In dit artikel nemen we 3 redenen door voor het kiezen van juist een lage tuinafscheiding. 

1.   U bewaart het uitzicht 

Wellicht kijkt uw tuin uit op een prachtig weiland waar ’s ochtends grazende hertjes te zien zijn, of hebt u uitzicht op een mooi ven of bos dat zich naast uw huis bevindt. Dit kan dan een uitstekende reden zijn om voor een lage tuinafscheiding te kiezen. Zo bewaart u een mooie, diepe uitkijk en lijkt uw tuin ook een stuk groter. Twijfelt u of een lage tuinafscheiding het effect heeft waar u op hoopt? Dan kunt u altijd een tuinarchitect inschakelen. Een tuinarchitect weet precies wat voor tuinafscheiding uw tuin naar een nog hoger niveau brengt. 

2.   Veel contact met de buren

Als u het goed met uw buren kunt vinden, kan het fijn zijn om een lage tuinafscheiding te nemen. Zo is er makkelijker en sneller contact met de buren en ziet u elkaar vaker, zeker in de zomermaanden wanneer we allemaal graag buiten leven. Een lage tuinafscheiding maakt contact makkelijker en vergroot het speelplezier als u en uw buren bijvoorbeeld beiden kinderen hebben. Uiteraard kunt u deze keuze dan samen met uw buren maken.  

3.   Kies voor een lage tuinafscheiding in de voortuin 

Voor de voortuin kiest men vaak voor een lagere tuinafscheiding, omdat het u een open uitkijk op de straat bezorgt. Kiest u voor een hoge afscheiding in de voortuin, dan betekent dit voor menig huis dat de bewoners wanneer ze op de bank zitten, tegen een schutting of andere tuinafscheiding aankijken. Kiest u voor een lage tuinafscheiding, dan zorgt dit voor een mooie open uitkijk op de straat vanuit de woonkamer en een vergroot woongemak.

 

Bent u op zoek naar een mooie lage tuinafscheiding en wilt u advies over welke mogelijkheden er allemaal zijn? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij bieden graag passend advies! 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--