• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Een goede hovenier vinden? 3 kenmerken van specialisten

Een tuin is een dierbaar bezit. Wanneer u eigenaar bent van een huis met tuin, dan wilt u daar ook goed van kunnen genieten. In de zomer, maar ook in de herfst of lente is het heerlijk om te kunnen genieten van uw buitenruimte. Daarom kunt u kiezen voor een hovenier, die de tuinaanleg en het onderhoud voor u regelt. Dan bent u verzekerd van een tuin waar u het hele jaar door van kunt genieten. Wij delen 3 kenmerken met u waaraan u een echte specialist kunt herkennen. 

1.   Prettige communicatie

De communicatie die plaatsvindt tussen u en de hovenier, is veelzeggend. Het is belangrijk dat een hovenier rekening houdt met uw wensen en dat u makkelijk en snel contact met hem kan opnemen. Zowel bij de aanleg van de tuin als bij het onderhoud zijn duidelijke afspraken erg belangrijk en is goede communicatie dus van groot belang. Zo weet de hovenier wat u verwacht en weet u wat u van de hovenier kunt verwachten. Is een hovenier slecht bereikbaar en lukt het niet om tot duidelijke afspraken te komen? Dan is het misschien niet de beste keuze. 

2.   Kijk naar eerder werk 

Een goede hovenier - zoals de specialisten van ons hoveniersbedrijf in Dordrecht - zal u enthousiast eerdere projecten laten zien, zodat u zeker weet dat eerder werk ook goed is afgeleverd. U kunt aan de hand van deze eerdere projecten goed zien of een hovenier een goed oog heeft op hoe de tuin er uiteindelijk uit zal komen te zien. Ook kunt u op deze manier eens kijken of de stijl van de hovenier past bij de wensen die u hebt voor uw eigen tuin. Als de hovenier enkel strakke en moderne tuinenheeft aangelegd terwijl u opzoek bent naar een romantische, weelderige tuin, dan is het verschil in stijl wellicht te groot. U wilt namelijk wel dat een hovenier uw wensen begrijpt en ook weet hoe hij deze kan realiseren.  

3.   Creativiteit 

Een goede specialist zal op een creatieve manier met u mee kunnen denken. Problemen die u misschien ziet en waar u niet direct een goede oplossing voor kunt bedenken, kan een goede hovenier vaak voor u oplossen doordat hij met andere ogen naar hetzelfde probleem kijkt. Een specialist is creatief en denkt in oplossingen in plaats van in problemen. Dat kan ervoor zorgen dat het ontwerpdat u in eerste instantie in gedachten had, wellicht wordt aangepast omdat er veel meer mogelijk blijkt te zijn, of omdat de hovenier rekening heeft gehouden met zaken als de stand van de zon, de vorm van de tuin en de grond waarmee gewerkt wordt. Al deze dingen zorgen voor een beter en mooier resultaat! 

Tot slot 

Ga af op uw eigen instinct. U zult veel met uw hovenier te maken krijgen, dus het is erg belangrijk dat u een klik voelt en dat u enthousiast bent over eerder werk. Is dit niet zo? Dan kan het zomaar zijn dat u niet blij zult zijn met het eindresultaat. En uiteraard wilt u dat wel zijn! Laat u dus niet afschrikken door de vele opties en mogelijkheden, maar ga op zoek naar een hovenier die echt bij u en uw wensen past. 

 

Bent u op zoek naar een geschikte hovenier en wilt u graag een vrijblijvende offerte aanvragen? Dat kan altijd. Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag! 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--