• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Klimroos planten: wanneer en hoe doet u dat het best?

Er is geen plant sprookjesachtiger dan de klimroos. In sierlijke bewegingen klimt hij tegen gevels, langs pergola’s of over een rozenboog. Hoe u ook woont: de klimroos voelt zich thuis bij u! Hoe u een klimroos moet planten, is afhankelijk van uw woonsituatie. Ook is het belangrijk wanneer u de klimroos plant. In dit artikel geven de professionals van ons hoveniersbedrijf in Dordrecht u tips.

 

Een klimroos planten: hoe doet u dat?

Of u nu een vrije gevel of muur, of een schutting of pergola op het oog hebt: met een beetje begeleiding doet de klimroos het overal goed. Een klimroos is een diepgewortelde plant. Dat betekent dat zij het beste groeit als zij haar wortels diep in de grond kan steken. Echter, is een klimroos ook prima in een diepe pot te planten. Om een klimroos te planten in de tuin haalt u aarde weg ter grootte van de pot van de roos. Als u een klimroos tegen uw voorgevel wilt planten, kunt u één of twee stoeptegels weghalen om ruimte te maken. Het is belangrijk dat u de roos niet te dicht tegen de gevel plant, zodat zij voldoende water kan opnemen. U kunt nu de bodem van het gat met rozengrond bedekken. Nadat u de aarde in de pot van de klimroos goed hebt besproeid, kunt u de klimroos planten. Doe dit op dezelfde diepte als in de pot, druk de aarde aan en geef de roos opnieuw water. Omdat de klimroos eigenlijk geen klimplant is, zult u haar tijdens het groeien moeten begeleiden. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door haar langs een rozenstok, gevelogen of een pergola te binden. 

Wanneer kunt u het beste een klimroos planten?

Om de rozen in het voorjaar snel te laten bloeien, kunt u uw klimroos het beste planten in het najaar. Door de natte grond zal de roos sneller wortelen. Wanneer u pas in het voorjaar plannen heeft gemaakt om een klimroos te planten, moet u er vooral op letten dat het buiten niet meer vriest. De bloeitijd van de klimroos hangt af haar soort. Sommige rozen bloeien met name in juni en juli, maar er zijn ook rozen die van juni tot in het najaar bloeien. Voor het beste resultaat raden wij aan de rozen te bemesten na hun eerste bloei en om de paar jaar tot op de grond af te snoeien.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over uw klimroos over andere beplanting? U kunt altijd contact opnemen voor vrijblijvend advies!


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--