• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Border tuin ideeën: 3 keer inspiratie voor je tuin!

Wanneer u het beplanten van de borders in uw tuin goed aanpakt, kunt u het hele jaar door genieten van een mooie groene en veelkleurige oase. Borders in uw tuin geven een prachtig effect en ze zorgen ervoor dat u het hele jaar door kunt genieten van de bloemen en planten die erin staan. Een border is een stuk grond in uw tuin dat beplant is met diverse planten, vaak in verschillende hoogtes zodat ze een mooi ruimtelijk effect geven dat diepte en speelsheid creëert. We delen graag een aantal ideeën die wellicht inspiratie bieden voor de borders in uw tuin!

1.   Een opvallende borderrand 

De overgang van border naar tuin kunt u zo duidelijk of subtiel maken als u zelf wilt. Er kan een natuurlijke overgang zijn door bijvoorbeeld een grindpad naast de border aan te leggen of de border over te laten lopen in gras. Maar u kunt ook kiezen voor een opvallende borderrand, iets dat we veel zien in moderne tuinen. Kies bijvoorbeeld voor een borderrand van cortenstaal, een materiaal van lange levensduur dat mooier wordt met de tijd, zoals zichtbaar in de onderstaande foto. Twijfelt u of een moderne of opvallende borderrand wel past in uw tuin? Neem dan eens contact op met een hovenier uit Dordrecht. Die kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. 

2.   Trek de kleuren van de tuin door in de border 

U kunt uw tuin een stijlvolle twist geven door de kleuren die u verder in de tuin gebruikt, terug te laten komen in de beplanting van de border. Hebt u bijvoorbeeld een mooie tuinset in een opvallende kleur of maakt u gebruik van vrolijke kussens? Dan is het fantastisch als deze kleuren in de zomer terug te zien zijn in de bloemen die bloeien in de borders. Door deze slimme stijlkeuzes te maken wordt uw tuin een prachtig geheel waarin alles bij elkaar past. 

3.   Draag zorg voor de insecten in uw tuin 

Met een border kunt u een prachtige bijdrage leveren aan de leefomgeving van de insecten in uw buurt. Wist u bijvoorbeeld dat de Nederlandse bij met uitsterven wordt bedreigd? Door de afname van bloemen in de natuur zijn er steeds minder bijen. In uw border kunt u een grote hoeveelheid aan bloemen planten waar bijen, vlinders en hommels dol op zijn. Zo kunt u ’s zomers genieten van een prachtige bloemenzee en doet u ook nog iets goeds voor de natuur. 

Bekijk alle mogelijkheden

Er zijn nog veel meer opties om van de border van uw tuin een bijzondere plek te maken. Zo kunt u kiezen voor een trapsgewijze beplanting, een organische vorm of een verticale border. Er zijn erg veel mogelijkheden en daar helpen wij u graag bij! Bent u benieuwt naar de mogelijkheden voor in uw tuin, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag! 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--