• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Kleine stadstuin inrichten

Kleine stadstuin inrichten? 5 handige tips

Bent u de trotse eigenaar van een kleine stadstuin? Dan wilt u er vast voor zorgen dat u het meeste uit uw kleine stukje buitenruimte haalt. Hoewel stadstuinen meestal klein zijn, kunt u er vaak toch iets moois van maken. Een tuintje midden in de stad is erg fijn, als u uzelf bedenkt dat de meeste mensen midden in de stad vaak alleen van een balkon gebruik kunnen maken of zelfs helemaal geen buitenruimte hebben. Met de tips in dit artikel haalt u alles uit uw mooie tuin! 

1.   Maak het niet te ingewikkeld

Met weinig tuinruimte moet u kritisch zijn. U kunt niet alles doen op dat kleine stukje grond en dat betekent dat u keuzes moet maken. Kies niet voor al te ingewikkelde vormen of veel verschillende onderdelen van uw tuin, want vaak past dat niet. Less is more! Kies voor een rustige uitstraling door te kiezen voor een specifiek kleurenpalet en houd uzelf daaraan. Beperk ook de verschillende soorten bestrating, zo houdt u het ruimtelijk. 

2.   Werk in verschillende levels 

Door verschillende soorten hoogtes aan te brengen in de tuin wordt hij optisch ruimtelijker. Denk bijvoorbeeld aan een verhoogd terras, een pergola of een boompje. Ook een verticale tuin aan de schutting of tuinmuur kan veel effect hebben. Door verschillende levelste gebruiken wordt uw tuin een stuk interessanter en minder saai! Een tuinarchitect zoals die van ons hoveniersbedrijf in Dordrecht kan u helpen met een tuinontwerp op maat. 

3.   Ga voor groot! 

Ondanks dat uw tuin klein is, kunt u kiezen voor grote elementen. Grote tegels of planken laten de tuin namelijk veel ruimer lijken! Ook kunt u hiermee diepte of breedte suggereren. Het optische effect van de lijnen van de planken of tegels kunt u in uw voordeel gebruiken door uw tuin langer of breder te laten lijken. 

4.   Verticaal tuinieren

We noemden hem net al even: de verticale tuin. Met een verticale tuin benut u echt álle ruimte, waardoor uw stukje grond een ware oase wordt. Creëer een verticale tuin aan de schutting of tuinmuur met bloemen, of maak er uw eigen kruidentuintje van. Ook klimplanten zoals klimop of de clematis doen het prachtig op een schutting of tuinmuur. 

5.   Geef je tuin een praktisch doel 

Hoe klein uw tuin ook is, u kunt er altijd meer mee dan u denkt. Hebt u bijvoorbeeld al eens nagedacht over een moestuin? Ook dat kan, zelfs wanneer u weinig ruimte hebt. Er zijn verschillende opties, van kant en klare moestuinsets tot het zelf aanleggen en kiezen van de groentes die u wilt laten groeien. Als u het goed doet, hebt u er bijna het hele jaar plezier van! 

 

Bent u op zoek naar goed advies voor uw kleine stadstuin? Wij helpen u graag met een tuinontwerp op maat. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie! 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--