• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Planten in tuin

Welke planten passen er in mijn tuin? 5 ideeën

Iedere tuin is anders, dat weten we bij hoveniersberijf te Dordrecht Baan Hofman maar al te goed. Het kan daarom lastig zijn om te bepalen welke planten geschikt zijn voor in uw tuin. Een tuin die op het zuiden ligt vangt veel zonlicht, waardoor sommige planten een slimmere keuze zullen zijn dan andere. Misschien wilt u wel een bepaalde stijl in uw tuin creëren – dat kan uitstekend met de juiste plantenkeuze! In dit artikel delen we een aantal goede ideeën voor geschikte planten in uw tuin. 

Planten voor een landelijk gevoel 

Een landelijk gevoel creëert u door de tuin een geheel te laten vormen met het omringende landschap. Denk aan zachte lijnen, organische en golvende vormen en rustgevende kleuren. Hulst is prachtig in te zetten als haag in een landelijke tuin. In plantenborders doen de duizendknoop, de bergamotplant en varens het altijd goed. 

De moderne tuin 

Minimalistisch, strak en vakbeplanting – enkele sleutelwoorden als het gaat om de moderne tuin. Ook solitaire blikvangers doen het goed, zeker wanneer ze mooi verlicht worden. Denk bijvoorbeeld aan de Japanse esdoorn, leliegras of Chinees riet. 

Planten in tuin vol zon

Een tuin die veel zon vangt zoals een tuin op het zuiden of een daktuin, is een paradijs voor zuiderse planten. Heerlijk om hier een zomers paradijs van te maken! Ondanks dat veel zuiderse planten wat grijzer zijn, omdat dit ze beschermt tegen de zon, kun je alsnog kiezen voor kleur. Denk aan Japans bloedgras, citroenkruid, lavendel, of de hortensia. Ook een kruidentuintje is in een tuin als deze ideaal. 

De voortuin

Uiteraard kunnen we de voortuin niet overslaan. De voortuin is het visitekaartje van uw huis en verdient daarom zeker wat aandacht. Denk aan meerjarige beplanting zodat uw voortuin ook in de winter een mooi aanzicht biedt, zoals wintergroene siergrassen en buxusplanten. Op zoek naar kleur? Dan zijn tulpenbollen een uitstekende keuze. 

Planten geschikt voor een kleine tuin

Bent u de eigenaar van een kleine tuin, bijvoorbeeld midden in de stad? Dan kunt u de ruimte het best slim benutten. Bepaal waar u écht plek voor wilt maken. Is dat bijvoorbeeld een kruidentuintje? Dat kan heel goed verticaal op een zonnige muur of schutting. Met miniversies kun je veel plantensoorten kwijt. Denk bijvoorbeeld aan de dwerghortensia! Diepte creëer je met een donkere plant achterin, zoals klimop. 

Bent u op zoek naar een tuinontwerp dat precies is afgestemd op uw wensen en ideeën? Dan helpen wij u graag. Bij Baan Hofman kunt u terecht voor een tuinontwerp op maat. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie. 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--