• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blog van hoveniersbedrijf Baanhofman

Stenen in tuin

Wat voor stenen passen bij mijn tuin? 4 ideeën

Het kiezen van een stijl voor uw tuin kan al een grote uitdaging zijn. Maar hebt u een stijl gekozen, dan moet u daarna nog veel meer keuzes maken! Zoals bijvoorbeeld de begroeiing, eventuele tuinmeubels maar ook het soort steen dat u wilt gaan gebruiken. De stenen die u kiest hebben veel invloed op de uitstraling van uw tuin en daarom is het belangrijk hierin een goede keuze te maken. Wij zetten een aantal verschillende tuinstijlen op een rij met daarbij ons advies voor de steensoort. Zo weet u precies wat het beste bij uw tuin past! 

Stenen in een landelijke tuin

Een landelijke tuin is vaak heerlijk ruim en heeft een tijdloze uitstraling. Landelijke tuinen maken veelvuldig gebruik van leuke doorkijkjes, romantische hoekjes en lange lijnen waardoor er een mooi samenspel in de tuin ontstaat. Vaak is bij een landelijke stijl gekozen voor of een strakke of juist een organische, ronde vormgeving. De stenen in tuinen met landelijke stijl kunnen het best gekozen worden op natuurlijke uitstraling en vorm. Denk aan natuurlijke materialen zoals klei gebakken klinkers of grind. 

Weelderige, natuurlijke tuin 

Achter een tuin die zo vormgegeven is dat het lijkt alsof de natuur vrij spel heeft, zit vaak een doordacht plan zodat de tuin het hele jaar een mooie en groene uitstraling heeft. De tuin is gevuld met organische, natuurlijke vormen en kleurige en weelderige begroeiing. Vaak worden deze gekenmerkt door bomen met een groot blad, siergrassen en kleurrijke beplanting. Ook hier passen klinkers erg mooi en is grind een uitstekende keuze. U zou ook kunnen kiezen voor een mooie natuursteen of platte stapstenen. Een goede tuinontwerper zoals die bij ons hoveniersbedrijf in Dordrecht kan u helpen bij het maken van een juiste keuze. 

Moderne tuin 

Een moderne tuin wordt gekenmerkt door strakke vormen en heeft vaak weinig onderhoud nodig. De tuin is gericht op lange, strakke lijnen en eenvoudige materialen. Een moderne tuin is puur en heeft geen poespas nodig. Stenen spelen vaak een belangrijke rol in deze tuinen. Grote, vierkante tegels in een gelijkmatige kleur passen mooi in deze tuin. Zeker in kleine tuinen kunnen grote tegels de tuin ruimer doen lijken. Vaak wordt gekozen voor betonnen, grijze tegels. Om te spelen met vorm en kleur kunt u kiezen voor verschillende tinten. 

Tuin geïnspireerd op het zuiden 

Wanneer u graag een zomerse, mediterrane tuin wilt die u doet laten terugdenken aan heerlijke vakanties, kunt u kiezen voor een mooi terras, een vrolijke waterpartij en mooie decoraties. De stenen die in deze tuin gebruikt worden zijn heel sfeerbepalend en kunnen deze tuinstijl maken of breken. Kies bijvoorbeeld voor grind, split of natuurstenen tegels die in mozaïek zijn neergelegd. De asymmetrie zorgt voor een spannend maar vrolijk geheel dat perfect past bij een zomerse sfeer. 

Bent u op zoek naar advies over uw tuin en wilt u dat er een specialist komt kijken? Neem dan contact met ons op. Wij komen u graag adviseren! 


Interessante Artikelen


Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--